Treball Empresa I Administració Els Sotsdelegats Del Govern

Páginas: 5 (1056 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2015
La subdelegació del govern
Les subdelegacions del Govern, a l'Administració espanyola, són òrgans corresponents a l'Administració perifèrica de l'Estat. Els subdelegats del Govern són els successors dels antics governadors civils. N'hi ha un a cada província, sota la immediata dependència del Delegat del Govern en la respectiva comunitat autònoma i nomenat per ell mitjançant el procediment delliure designació entre funcionaris de carrera de l'Estat, de les Comunitats Autònomes o de les entitats locals, als quals es exigeixi, per al seu ingrés, el títol de doctor, llicenciat, enginyer, arquitecte o equivalent.
A les províncies on no radica la Delegació de Govern, al Subdelegat, sota la direcció i supervisió del seu superior, li correspon:
Protegir el lliure exercici dels drets illibertats garantint la seguretat ciutadana. A aquest efecte dirigirà a les Forces de Seguretat de l'Estat.
Dirigir i coordinar les forces provincials de Protecció Civil.

1. Els subdelegats del Govern en les províncies.
Hi haurà un Subdelegat del Govern a cada província, amb nivell orgànic de Sotsdirector general, excepte en les comunitats autònomes uniprovincials.
Els subdelegats del Govern a lesprovíncies dependran jeràrquicament del Delegat del Govern a la Comunitat Autònoma.
2. Nomenament i cessament dels subdelegats del Govern.
El nomenament i cessament dels subdelegats del Govern a les províncies s'efectuarà per Resolució del Delegat del Govern, que serà publicada en el «Butlletí Oficial de l'Estat».
El nomenament es produirà pel procediment de lliure designació entre funcionaris de carrerade l'Estat, de les comunitats autònomes o de les entitats locals a què s'exigeixi per al seu ingrés el títol de doctor, llicenciat, enginyer, arquitecte o equivalent.
3. Règim administratiu i retributiu dels subdelegats del Govern.
Els funcionaris públics que siguin nomenats subdelegats del Govern passaran a la situació administrativa de serveis especials.
El seu règim d'incompatibilitats seràestablert per al personal al servei de les administracions públiques.
Els subdelegats del Govern tindran el règim retributiu previst per als funcionaris públics.
4. Suplència dels subdelegats del Govern.
En els supòsits de vacant, absència o malaltia el subdelegat del Govern serà suplert pel secretari general de la Subdelegació o, si no, per qui designi el delegat del Govern.
El suplent designathaurà de reunir els mateixos requisits que els exigits per ser nomenat Subdelegat del Govern.
5. Competències dels subdelegats del Govern.
Als subdelegats del Govern a les províncies els correspon exercir les competències previstes en l'apartat 2 de l'article 29 i en la disposició addicional quarta de la Llei 6/1997, de 14 d'abril, d'Organització i Funcionament de l'Administració General de l'estat.A les províncies en què no radiqui la seu de les Delegacions del Govern, exerciran també les competències establertes en l'apartat 3 de l'article 29 de l'esmentada Llei, llevat dels casos que preveu la disposició addicional cinquena de la mateixa.
A les províncies on estigui situada la seu del delegat del Govern, els subdelegats podran exercir, si escau, les funcions del secretari general de laDelegació, quan s'acordi per l'òrgan competent per al nomenament d'aquest últim.
En les comunitats autònomes uniprovincials les competències dels subdelegats del Govern seran assumides pel Delegat del Govern.
6. Directors insulars de l'Administració General de l'Estat.
Hi haurà un director insular de l'Administració General de l'Estat, amb el nivell que es determini en cada cas en la relació dellocs de treball, a les illes de Menorca, Eivissa-Formentera, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, El Hierro i la Gomera.
L'àmbit territorial de les direccions insulars de Menorca, Eivissa-Formentera, Lanzarote i Fuerteventura comprèn el de les altres illes agregades administrativament a cadascuna d'elles.
Els directors insulars dependran jeràrquicament del Delegat del Govern a la Comunitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball tema 7 el comerç i els transports
  • Administracio de empresas
  • Administracio De Empresas
  • Administracio De Empresas
  • Administracio De Empresas
  • administracio de empresas
  • tecniques de treball i comunicacio
  • La Vegetació I Els Sóls

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS