La Vegetació I Els Sóls

Páginas: 3 (667 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2012
La vegetació i els sòls

Quins són els problemas ambientals en relació als sòls i la vegetació?
Nivell de Menorca :
L'erosió del sòl: La particular fisiografia de Menorca, amb abundància deterrenys de baix pendent.
El risc d'inundació: El risc d'inundació a Menorca pot considerar-se molt baix i molt localitzat en comparació amb el que és habitual en el món mediterrani.
Ladesertitzacio:proces de perdua de sòl fèrtil , a causa dels agents atmosferics,com la
pluja i el vent .

Nivell general:
L’erosió del sòl: Quan no hi ha arbres cobrint el sòl, la pluja colpeja directament el sòlen lloc de gotejar gradualment des de les branques i caure suaument sobre el pis forestal. Això significa que quan plou, més aigua colpeja més fortament el terra, arrossegant. Sobre el terra de lamajoria dels boscos, hi ha una capa de material orgànic, com fulles en descomposició i fusta, que absorbeix l’aigua. La pluja pot ser absorbida per aquesta capa en lloc d’escórrer sobre el sòl.

Elrisc d’inundació: Les inundacions són una de les catàstrofes naturals que major nombre de víctimes produeixen en el món. S’ha calculat que en el segle XX unes 3,2 milions de persones han mort per aquestmotiu, el que és més de la meitat dels morts per desastres naturals en el món en aquest període. A Espanya són un greu problema social i econòmic, sobretot en la zona mediterrània i en el Nord.La desertització: s'entén el procés pel qual un territori que no posseeix les condicions climàtiques dels deserts, principalment una zona àrida, semiàrida o subhumit seca, acaba adquirint lescaracterístiques d'aquests. Això succeeix com a resultat de la destrucció de la seva coberta vegetal, de l'erosió del sòl i de la falta d'aigua.


Contaminació dels sòls i la desforestació. Qué són?
Nivellde Menorca:
Sòls: la millor proteccio dels sòls es la capa de la vegetacio que hi ha damunt el sòl, aixi ens facilita que sigui arrosegat o descompost per l’erosio.
Desforestacio: la causa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els filòsofs i la música
  • Les plantes i els fongs
  • marta i els secrestadors
  • els elements i la cél.lula
  • L'espai i els satel·lits
  • LAOCOONT I ELS SEUS FILLS
  • Laoocont i els seus fills
  • Els trobadors i l'amor cortès

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS