Treball Filosofia

Páginas: 2 (418 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2014
Activitats de filosofia

Valoreu fins a quin punt de la tesi d'Anaximadre respecte l'orígen dels éssers humans a partir dels peixos pot ser considerada un precedent remot de l'evolucionismemodern. Exposeu arguments a favor i en contra.

L'evolucionisme modern, a grans trets, ens explica que l'orígen de la vida és al mar i que allà el primer microorganisme va anar evolucionant, passant perpeixos, amfibis i més tard réptils, fins que va poder habitar la superfície. És molt semblant a la reoria d'Anaximandre, que ens diu que provenim dels peixos. La diferència principal entre les dues ésque la font de la vida per Anaximandre seria l'apeiron, allò indeterminat, en canvi per l'evolucionisme modern és la combinació de certs elements físics.

Quina és la influència de la concepciópitagòrica sobre la physis en la ciència actual? Comenteu la importància i l'actualitat d'aquesta idea.

Pitàgores diu que el principi de tot és el nombre, ja que tot es pot expressar amb nombre, tantla natura, com els humans, animals que són coses conegudes per l'home, com l'univers, que no se sabia ni se sap encara gran cosa. En la ciència actual, no s'afirma que tot pugui ser expressatnumèricament, però la gran majoria de coses sí.

Les afirmacions següents il·lustren una resposta d'un determinat pensador al tema del canvi. De quin pensador es tracta? Comenteu el sentit de cadascuna.L'autor d'aquestes afirmacions és Heràclit. La primera explica que la physis es mou constantment, és un moviment constant. Les dues següents afirmacions fan referència a la concepció de la realitat queté Heràclit. La primera ens explica que quan ens passen coses dolentes fan que apreciem molt més les coses bones. La segona ens explica que tot és el mateix, però que el temps és el que ho canvia.Examina el text, indica quin és l'autor i comenta les idees que hi apareixen.

L’autor del text és Parmènides, ja que ens parla sobre la teoria de l'ésser i el no ésser, que prteix de la base...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • El concepte de treball en la filosofia de la historia de Marx

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS