treball historia tema 3 1

Páginas: 14 (3381 palabras) Publicado: 25 de junio de 2015


TREBALL TEMA 3:

CONSEQÜÈNCIES I SECUELES DE LA
I GUERRA MUNDIAL


























Quin era el destí dels pacifistes o dels contraris a la guerra? Creus que suposava una violació dels drets humans? Creus que en l’actualitat existeix una situació similar en la que les llibertats individuals son perseguides per la “seguritat”?

Els homes que per conviccions religioses ètiques opolitiques no volien participar com a soldats a la guerra van ser represaliats i perseguits i molts d’ells van perdre la vida com a conseqüència de l’empresonament i els càstigs rebuts.

Als textos consultats contem amb informació sobre una de les presós utilitzades per empresonar els objectors de consciència. Richmond Castle, en North Yorkshire va ser un dels molts llocs al llarg i ample de GranBretanya que es va convertir en presó per a aquestes persones. Segons el text foren més de 800 els objectors empresonats a aquest recinte i molts d’ells pergueren la vida o acabaren amb malalties mentals permanents. Acabada la guerra els objectors de consciència a Anglaterra van haver d’esperar 6 mesos o més per a ser alliberats i després molts tingueren dificultats per trobar treball ja que esconsideraven "apestats" socials per part de l’empresariat.

Per suposat aquest tracte rebut pels objectors de consciència suposa una violació dels drets humans, ja que no es respectava el dret universal a la llibertat de consciència com es recull a la Declaració Universal dels Drets Humans.

Malauradament a l’actualitat encara veiem molt sovint com en la defensa d’una pretesa “seguretat” es violen adiari les llibertats individuals i no es respecta al éssers humans. Un fet que ha determinat la “justificació” d’aquestes mesures que cada vegada son més freqüents, inclòs al “mon civilitzat” ha sigut l’atemptat a les Torres Bessones. De vegades arribe a pensar que aquest fet ha esta permès per alguna ment fosca per a poder justificar el retall de llibertats individuals que poc a poc vanestablint-se i que acabarà controlant el dia a dia de tots i cadascun dels ciutadans. Un dels últims exemples que ha tingut una important repercussió mediàtica és l'intent d’instal·lar als aeroports escàners que invadeixen la intimitat personal.


Durant la Primera Guerra Mundial es va utilitzar gasos químics, malgrat la seua prohibició, quins efectes tenien sobre els soldats? Per què es van utilitzar? Tealguna relació amb la Primera Guerra Mundial com una guerra d’aniquilació de l’enemic?

A l’abril de 1915 a territori de Bèlgica, i més concretament a la segona batalla de l’Ypres, els alemanys assessorats per químic Fritz Haber utilitzen per primera vegada gasos com arma química de guerra provocant entre 800 i 1400 morts i entre 2000 i 3000 intoxicats. Els britànics van utilitzar la mateixaresposta, i la setembre del mateix any també iniciaren l’utilització de substàncies químiques en la guerra. L’ús d’aquestes substàncies al llarg de la Primera Guerra Mundial va tenir com a conseqüència centenars de milers de víctimes.

És evident que ningú dels dos bàndols van respectar els acords de les dos Conferencies Internacionals de la Pau de la Haya, signades el 1899 i el 1907 en els que quedavaexpressament prohibida la utilització d’armes químiques. El terror a patir les conseqüències d’aquestos gasos que asfixiaven i conduïen a una mort terrible feia que molts soldats visqueren un estat de gran angoixa i ansietat, i van provocar en molts del combatents neurosis i malalties mentals. La crueltat d’aquesta primera Gran Guerra va portar a la bogeria del desig d’aniquilació total del’enemic.


Què opines sobre l’utilització de mitjans bèl·lics que causen lesions greus de per vida (armes químiques, mines personals en l’actualitat…)?

Tota guerra és injustificable i mai l’home hauria d’arribar a utilitzar la violència per tal de resoldre els interessos del tipus que siga. La utilització de mitjans bèl·lics que causen lesions greus de per vida és doblement cruel perquè t’aboca a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TEMA 3 1
  • Tema 1 Inflacion 3
  • TEMA 3 BIO 1
  • Actividad 1 Tema 3
  • Temas 1 2 3
  • TEMA 1 3
  • ACTIVIDAD 1 TEMA 3
  • 309_Actividad 3 Tema 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS