TSNR en las sèries de investigación

Páginas: 18 (4359 palabras) Publicado: 28 de marzo de 2013
ÍNDEX
Què és la TSNR? 4
Perquè s’utilitza tant a les sèries procedimentals? 4
Mecanismes per prolongar la tensió sexual 4
Que fer amb la TSNR quan es resol? 5
Antecedents 6
Sèries actuals 10
Model d’home i de dona 14
Conclusions 17
Bibliografia 18
Filmografia 19





Què és la Tensió Sexual No Resolta (TSNR)?
Anomenem “TSNR” a un tipus de relació de parella en que elsmembres de la parella tot i desitjar-se, es barallen i no son capaços d’admetre que senten atracció l’un per l’altre. Aquesta formula s’ha treballat molt en la ficció televisiva, ja que el mecanisme serial permet allargar aquesta tensió, allargar el temps que triguen els protagonistes en resoldre aquesta tensió sexual i així enganxar al espectador que viurà amb els personatges la llarga espera. A mésaquest tipus de relació “d’estira i arronsa” permet crear gags divertits entre els personatges que s’intenten fer la punyeta constantment. Perquè aquest mecanisme funcioni correctament cal que els diàlegs entre els personatges estiguin molt ben treballats i que existeixi, a la pantalla, una gran química entre els protagonistes.

Perquè s’utilitza tant a les sèries procedimentals?
Les sèriesprocedimentals son aquelles que contenen trames que comencen i acaben al mateix capítol, es a dir, a cada episodi hi ha una trama diferent que es resol, son auto concloents. Els capítols solen tenir una estructura típica de plantejament, nus i desenllaç. La majoria de sèries d’investigació o mèdiques s’articulen d’aquesta manera. Son exemples de sèries procedimentals: “CSI”, “House”, “Castle”, “Bones”o “El mentalista”.
El fet que les sèries procedimentals siguin auto conclusives fa que s’hagin de buscar altres mètodes per enganxar a l’espectador, es a dir, introduir elements serials com son les trames que es perllonguin durant més d’un capítol o fins i tot, en diverses temporades; també indagant en el passat dels protagonistes que sol ser conflictiu o treballant molt les relacions entre elspersonatges. Això fa que sovint aquest tipus de sèrie aposti per les relacions de “Tensió sexual no resolta” entre el protagonista de la sèrie i la persona que l’acompanya. Els membres de la parella solent treballar junts, per tant han de passar moltes hores plegats i els seus caràcters que son summament diferents xocaran constantment, cosa que ens portarà a gaudir d’uns diàlegs irònics i amb un tolleugerament humorístic.

Mecanismes per prolongar la tensió sexual
Com ja he dit abans s’utilitza la tensió sexual no resolta entre dos personatges per enganxar al espectador, però aquesta tensió sexual no pot existir eternament sense resoldre’s. L’espectador arriba un moment que necessita que hi hagi un apropament entre els protagonistes, durant les primeres temporades es pot resistir peròquan la sèrie ja porta molts capítols s’ha de donar un premi a l’espectador, donar-li allò que vol, tot i que sigui només en un moment per tornar a revifar les ganes d’aquests. Per allargar la tensió sexual es fan servir diversos mecanismes, per exemple a “Bones” descobrim en un capítol especial que Booth i Brennan es van donar un petó al resoldre el seu primer cas junts, cosa que no es va veureen el seu moment, també es habitual fer servir els somnis o la imaginació dels personatges, Booth s’imagina que està amb Brennan a la quarta temporada mentre està en coma al hospital. Una altre forma de regalar a l’espectador petons entre els protagonistes son situacions en que com a mecanisme de distracció a cas policíac s’han de fer passar per parella, trobarem això a Castle a la terceratemporada o a NAVY al capítol també de la tercera temporada “Undercovers”.

Què passa un cop es resol la tensió sexual?
Un cop la tensió sexual es resol i els personatges es declaren finalment el seu amor s’han de trobar formules per solucionar el problema creat ja que la gràcia de la sèrie era aquesta tensió que mai s’acabava de resoldre. En la contemporaneïtat hi ha la possibilitat d’enfocar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Asesinos En Serie Investigacion
  • investigacion de una cancion,peluca y serie de tv
  • Serie Investigacion
  • Investigación análisis serie de tiempo
  • Proyecto de investigacion de asesinos en serie
  • Investigacion Cambio Asesinos En Serie
  • Qué sería de la ingeniería de sistemas sin los procesos de investigación (joaquin moero duque)
  • Seria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS