Tu Madre

Páginas: 4 (889 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2013
DOSSIER DE MÚSICA
TEMA 2


1.Defineix.
-Monodia:és  una línia melòdica única.
-A capella:canço que es cantada nomes amb acompañament vocal.
-Polifonia:son dos o mes liniesmelodiques.
-Contrapunt: és aquell en el que les diferents veus s'imiten entre elles.
-cantus firmus:  és una melodia prèvia que serveix de base d'una composició polifònica, i que en ocasions s'escriu a part.2.Què és el cant Gregoria.
És el cant de l’esglesia católica que utilitza nomes culte.El cant Gregoria es una oracio cantada que aproxima al orador a Deu i nomes te sentit en les hores d’ofici i enla liturgia.S’anomena Cant Gregoria en honor al papa Gregori.

3.Fes un informe d’una pagina sobre la el cami de santiago.
El Camí de Sant Jaume (en gallec: Camiño de Santiago; en castellà: Caminode Santiago; en occità: Camin de Sant Jaume; en francès: Chemin du Saint Jacques) és una ruta que recorren els pelegrins procedents d'Espanya i tota Europa per a arribar a la catedral de Santiago deCompostel·la, on es veneren les relíquies de l'apòstol Sant Jaume. Durant tota l'edat mitjana va ser molt concorregut, després va ser lleugerament oblidat i en l'època actual ha tornat a prendre ungran auge.
Els orígens del culte a Sant Jaume a la Hispània romana eren desconeguts, fins que es trobaren les relíquies de l'apòstol aproximadament en l'any 814, i que, a partir de llavors,Compostel·la es convertí progressivament en un centre de pelegrinatge que rebrà el seu impuls definitiu durant la primera meitat del segle XII.
Molts dels primers pelegrins procedien de regions d'Europa pioneresen l'aportació de novetats musicals. Partint alguns del nord, i altres de zones més cèntriques de França, havien passat per llocs de culte com Chartres i Tours, on van poder escoltar les melodies quetot l'Occident cristià considerava el veritable llegat del papa Gregori I.

Descubrimet del sepulcre.
Vuit segles després de la mort de l'Apòstol, l'any 813, sent rei d'Astúries Alfons II el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Madre
  • Su madre
  • madrid
  • La Madre
  • Tu Madre
  • Madre
  • Madres
  • Madre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS