tuberculosi

Páginas: 2 (305 palabras) Publicado: 28 de enero de 2015
La tuberculosi

La tuberculosi és una malaltia infecciosa, causada per una bactèria (Mycobacterium tuberculosis) que sol afectar, sobretot, els pulmons.

És una malaltia que depenent del’òrgan afectat es pot presentar de formes diferents. Aquests òrgans solen ser: el sistema nerviós central, el sistema circulatori, el sistema limfàtic i el sistema gastrointestinal, els ossos, lesarticulacions i a vegades la pell.

Transmissió de la malaltia

La tuberculosi es transmet per l’aire, de persona a persona.
Quan la persona infectada per la malaltia estossega, esternuda oescup expulsa els bacteris a l’aire, els quals s’han generat al seu aparell respiratori, i només cal que una altra persona inhali pocs d’aquests bacteris per quedar infectada..

A més, és tanfàcil la transmissió, que es diu que un terç de la població actual del món està infectada del bacteri, i cada segon és infectada una persona nova.
Tot i això, en la majoria d’aquests casos lamalaltia no es desenvoluparà del tot ni podran transmetre la infecció, només una de cada deu infeccions passarà a ser desenvolupada.

Cal a dir, però, que les persones sanes amb un bon sistemaimmunitari, no seran precisament aquelles que quedaran infectades per la malaltia.





Símptomes i diagnosi

Els símptomes habituals de la tuberculosi són:

Tos crònica (amb sang ono)
Dolor del tòrax
Febre
Suors nocturns
Pèrdua de pes i debilitat

Aquests símptomes des d’un principi poden ser lleus durant varis mesos. Això comporta que la majoria dels pacients tardinen buscar atenció mèdica, i mentre vagin transmeten la bactèria a altres persones.
Aquest fet causarà que si no reben un tractament adequat, dos terceres parts del infectats poden arribar amorir.

El diagnòstic es basa, sobretot, en la radiologia a la part del tòrax, proves a la pell, anàlisis de sang, i a vegades, un anàlisi i examinació dels fluids corporals.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Tuberculosi
  • diagnostico de la Tuberculosi
  • Mycobaterium tuberculosi
  • Tuberculosi
  • tuberculosi
  • Tuberculosi
  • Treball De La Tuberculosi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS