Txern Bil

Páginas: 2 (277 palabras) Publicado: 14 de abril de 2015
El desastre de Txernòbil

L’accident de Txernòbil fou un accident nuclear, considerat el més greu de la història, ocorregut a la central nuclear de Txernòbil(Ucraïna) el 26 de 1986. És el primer accident nuclear que classificat amb un set (el nivell més alt), només assolit en un altre cas per l’accident nuclear de Fukushima al2011.
Aquell dia el reactor número 4 va rebre un augment sobtat de potència i és va produir una explosió d’hidrogen acumulat dins el nucli pel sobreescalfament. Hi va haverun incendi que va durar més de 10 dies.
Molts liquidadors van intentar ajudar en liquidar la catàstrofe però la majoria van acabar morts o malalts.
Més de 130.000 depersones van ser evacuades de la zona, menys alguna gent gran que es volia quedar, perquè aquell era el seu lloc, deixant en banda la contaminació radioactiva a la ques’enfrontaven.
Actualment la zona està pràcticament despoblada i coberta per una gruixuda capa de pols amb un alt contingut en americi (element sintètic, metàl·lic,radioactiu). Un grup de tècnics i enginyers hi treballen encara, malgrat els greus efectes que saben que infligeixen a la seva salut, per a controlar la zona i intentarpreservar els europeus de noves onades de contaminació, fuites i nous accidents. Immediatament després de l'accident el reactor es va cobrir amb un sarcòfag de formigó,vint-i-cinc anys després es va començar a construir un segon confinament, d'acer, per sobre d'aquest. La zona està altament contaminada i considerada inhabitable durantquaranta mil anys.
La majoria de nens que van néixer durant l’accident van néixer amb defectes físics o deficiències mentals. Molts d’ells tenen càncer de tiroides.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bilo
  • bilo
  • Bilo
  • 25 de bil
  • De bil del alba
  • Chern Bil
  • Dima Bilan
  • La S Bila

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS