Uhiuhiu

Páginas: 2 (302 palabras) Publicado: 18 de junio de 2012
Català
ANTOLOGIA DE LA POESIA CATALANA

1.
El poema que jo he escollit és “La vaca cega” . És el que més m’ha agradat, perquè és un dels poemes que ja me’lconeixia ja que me’l vaig haver d’estudiar a segon d’ESO i sempre l’hi he tingut un afecte especial. Aquest poema de Joan Maragall sempre m’ha agrada especialmentperquè d’una forma molt bonica i enriquidora, ens vol transmetre la bellesa i la natura a través d’un ésser vivent, la vaca. A part ens mostra els sentiments, lesvivències i les emocions humanes que viu a través del poema i el seu protagonista.
Altres factor que també han inserit en la meva elecció és que el poema és molt viu ino presenta una gran dificultat de comprensió, hi et pots imaginar la situació del poema clarament.

2.
Paràfrasis “Oda a Espanya”
En aquesta oda , el poetatracta el tema del nacionalisme català i de la mort d’uns soldats en la guerra de Cuba.
El poeta fa servir la personificació d’un fill, que parla en català perqueEspanya l’escolti.
El fill li manifesta, li diu (a Espanya) que hi ha uns soldats que moren, que és inútil tantes mort i que no serveixen per res.
També li diu que noméspensava en el seu honor i no en les molts dels seus habitants i que omplia vaixells plens de soldats per anar a lluitar i que no té a ningú.
El fill, li demana al’Espanya que se salvi, que es torni alegre, que sigui viva però finalment no la veu enlloc, no surt la seva veu ni entén la seva llengua.
Adéu Espanya!

3.L’Elionor
El tema principal és la vida d’una noia que treballa a la fàbrica. Amb Aquesta noia Miquel personifica les dones obreres en aquella època a Catalunya.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS