Un Dia Serà Demà

Páginas: 5 (1011 palabras) Publicado: 10 de octubre de 2012
RESUM LLIBRE “UN DIA SERÀ DEMÀ”

L’Adriana és una noia de 13 anys que viu en una societat consumista, un món ple de normes que obliguen al consumir contínuament. Qui no les compleix pot ser multat i rebre diferents càstigs per no ser solidari amb la societat.
L’Adriana no segueix les normes, a ella no li agrada consumir sense sentit, només ho fa quan ho necessita i això en aquesta societattan consumista li pot comportar molts problemes. Ja li ha suposat està tancada durant un període de temps en un centre especial, degut al seu comportament poc consumista. Una vegada reincorporada a la vida escolar torna amb els seus vells amics, els quals l’ajudaran i faran que no multin a la seva família i que tant els professors com la família de l’Adriana estiguin molt orgullosos de la seva novaconducta.
El que no saben pares i professors, es que tota la colla fan servir la TC (targeta de consum) de l’Adriana i així assoleix els mínims de consum, però això està totalment prohibit i ho han de fer amb molt de compte perquè no els descobreixin.
Tot va com una seda fins que el tutor dels nois, en Roger, s’adona del que estan fent, aleshores avisa als familiars dels nois i a ells els citaal seu despatx, els hi cau una bona bronca, i tots queden ensopits, però en Lluc no es vol donar per vençut i provoca amb l’ajuda dels seus amics que l’endemà tota l’escola estigui al vestíbul, queixant-se de tantes normes i sense treballar. Gràcies això ara tothom pensa com ells, però les conseqüències seran una mica dures ja que els expulsaran 3 dies de l’escola i a l’Adriana l’enviaran alcentre especial.
Tota la colla d’amics estan tranquils i contents perquè han après que el futur és seu, ja que quan siguin grans ells governaran junt amb els de la seva generació i podran canviar les normes, etc... ja que “un dia serà demà” i aquest demà es nostre si el volem defensar.

COMENTARI
1. El llibre tracta d’una noia que te problemes amb la societat i les normes d’aquesta, els seusamics l’ajuden i descobreixen que la unió fa la força i que si ells volen el dia de demà podran canviar les coses.
2. L’acció es produeix dintre la ciutat on viuen els nois i reflecteix com és aquesta societat, plena de centres de consum i amb molts panells d’anuncis on tot obliga a consumir i amb pocs llocs per al silenci.
3. Es un tema de ciència ficció, però amb un missatge realista jaque la gent si s’uneix i hi posa ganes pot arribar a canviar les coses el dia de demà.
4. La protagonista és diu Adriana, és alta, amb els cabells arrissats i negres, és molt amable però no li agrada consumir si no és necessari, sinó tot el contrari, també li agrada la tranquil·litat, el silenci, etc.... no se sent integrada en la societat per comportar-se de manera diferent.
Elspersonatges són en Jordi, en Roger, la Maria, l’Aleix, en Jaume, el director, en Marc, els pares de l’Adriana, en Lluc ...
En Jordi és un noi molt amable, simpàtic i és molt llest, però de vegades s’enrotlla massa parlant i els companys el fan callar.
Marc, és un molt bon amic, sempre defensant a l’Adriana i a tots els seus amics que ho necessitin.
5. El tipus de text es una novel·la,perquè hi ha narració, descripció i diàleg.
6. El narrador es extern, perquè no surt a la lectura hi ho explica desde fora.
7. Les il·lustracions són un treball de Isidre Monés, la tapa es en color i els dibuixos són en blanc i negre.

OPINIÓ PERSONAL

1. El llibre personalment m’ha semblat que estava molt bé, es adequat per a la meva edat, trobo que està molt ben descrit el món en elqual es desenvolupa i que te un rerefons molt bo, ja que si un vol, pot canviar les normes, sempre hi quan es facin coses per aconseguir-ho.
2. Els llocs que més m’han agradat on passa l’acció, són a l’escola i a les cases, sobretot perquè en aquestes últimes en els dibuixos hi ha unes catxo teles.
3. El tema ja m’ha semblat bé, ja que crec que la nostra societat també es molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el dia de demà
  • una dia no tan como los demas
  • Ser para los demás
  • Ser luz para los demas
  • ¿Por Qué Somos Diferentes A Los Demás Seres?
  • ACTITUDES DEL SER HUMANO ANTE LOS DEMAS
  • Actitudes del Ser Humano ante los demás
  • El Ser Humano Necesita Estar Relación Con Los Demás

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS