Una tecnica para producir ideas

Páginas: 2 (376 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2011
* RESUM DEL LLIBRE

El llibre “Una técnica para producir ideas”, del publicista James Webb Young, parla de cinc passos senzills per a sistematitzar el procés creatiu i que combaten el bloqueigmental. Aquest llibre ha ajudat a professionals tals com poetes, pintors, ingeniers i científics a generar idees en qualsevol moment utilitzant els cinc passos que descriu Young.
El primer pas delssuggerits per Young en la tècnica de produir idees és la recollida de materials. Aquests poden ser tant específics, aquells que es refereixen al problema inmediat, com els que venen del nostre coneixementgeneral.
El segon pas consisteix en combinar els materials i en la manipulació i l’elaboració de tots aquests materials en la nostra ment.
El tercer és l’etapa de l’anàlisi de les combinacionstrobades, distanciant la seva validesa de la preocupació que genera l’encàrrec. S’ha de deixar que quelcom que està mes enllà de la ment conscient faci el treball de síntesi.
El quart pas és el de repós.Deixar que floreixi el que s’ha sembrat i la idea sorgeixi imposant-se per ella mateixa. És el naixement de la idea real, l’etapa del “ja ho tinc!”.
El cinquè i últim consisteix en materialitzar laidea i adaptar-la a les exigències reals. És la configuració final i el desenvolupament de la idea per a la seva utilització pràctica.

* Com classifica Young a les persones?
Young està dacordamb sociòleg Pareto. Les persones es poden classificar en speculator o rentier. Els speculators són el tipus de persona intrèpida i innovadora. Sempre està preocupada per la possibilitat de novescombinacions.
Els retiers són rutinaris, que sempre segueixen el mateix camí, sense imaginació, conservadores i manipulables pels spaculators.
* Considera la capacitat creativa com quelcom innat oadquirit?
Young considera quelcom que pot ser adquirit. La producció d’idees és el fruit d’una cadena de muntatge, que en aquesta producció la ment segueix una tècnica operativa que pot ser apresa i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Una Técnica Para Producir Ideas
  • Una técnica para producir ideas
  • resumen de tecnica para producir ideas
  • una tecnica para producir ideas
  • Técnicas y métodos para producir fuego
  • Metodos Y Tecnicas Para Buscar Ideas
  • técnicas para generación de ideas y creatividad
  • Tecnicas para la identificación de ideas en un texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS