UNA TIERRA DINÁMICA

Páginas: 4 (769 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2014
UNA TERRA DINÀMICA
La superfície de la Terra està en constant canvi. Les muntanyes es construeixen i els rius excaven els canons. El vent i l'aigua transporta roques de distància i les diposita ennoves ubicacions. Els volcans entren en erupció, enterrant les superfícies antigues sota noves capes de roca. Les capes planes es converteixen en falles i en plegaments. Per on es miri, es podentrobar roques que mostren l’evidència d'esdeveniments geològics del passat.
LA HISTÒRIA EN UNA ROCA
Com els rius flueixen sobre la superfície de la Terra, li van tallar els canons en alguns llocs i enels sediments de dipòsits en altres llocs. Els geòlegs suposen que els rius que desemboquen en el passat es van comportar de la mateixa manera que els rius que desemboquen en l'actualitat. Aquest és unexemple d'un dels principis més bàsics de la geologia. Se li diu el principi de l'uniformisme.
El director de l'uniformisme estableix que els processos que afecten la Terra avui en dia són lesmateixes que el van afectar en el passat. Per donar un altre exemple, en un volcà actiu que podem observar refredament de la lava per formar capes de basalt. Per tant, cada vegada que veiem capes debasalt, podem suposar que es formen a partir de refredament de lava.
EL PRINCIPI DE SUPERPOSICIÓ
Utilitzant els principis de datació relativa i la posició de les capes dins de la roca, és possiblereconstruir la seqüència dels esdeveniments geològics que han tingut lloc en un lloc. A la imatge de sota, els penya-segats al llarg del riu Snake, mostren signes d'activitat volcànica i de deposició. Lacapa gruixuda, fosca, gris a la part inferior està feta de basalt. Capes de color vermell són de pedra sorrenca.
EL PRINCIPIDE L’HORITZONALITAT ORIGINAL
Les capes de pedra calcària es formen en capesplanes a la part inferior d'un mar poc profund. Aquestes capes grisoses de la pedra calcària s'exposen al desert de Mojave, que apunta cap amunt en un angle des del terra plana del desert.
1- Quina...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dinamica De La Tierra
  • Dinamica De La Tierra
  • Dinamica de la tierra
  • ¿por qué la tierra es dinámica?
  • Dinamica de la tierra
  • Dinamica De La Tierra
  • Dinámica De LA Tierra
  • Dinamica De La Tierra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS