Una Verdad Incómoda

Páginas: 6 (1281 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2013
“AN INCONVENIENT TRUTH”

-------------------------------------------------

-------------------------------------------------
ENTREVISTA AMB AL GORE

1.- Feu una sinopsi del film i expliqueu les conclusions que n’heu tret després del seu visionat.

2.- Expliqueu el sentit de la història on apareixen uns dibuixos animats, tipus Simpson. Crec que es una manera que té Al Gore d’explicarl’escalfament global de forma senzilla i entenedora per a tothom inclús “atractiva” per als nens.

3.- Quines conseqüències generals per al planeta pot provocar l’escalfament global?

4.- Per què es diu que la política, que el sistema democràtic no ha respost davant d’aquest problema? Per què es diu que no estem davant d’un problema polític sinó moral?

5.- Qui és Al Gore? Feu una petitabiografia. Quina opinió teniu sobre les referències a la seva vida privada que apareixen al film? Comenteu aquesta frase: perquè el públic connecti més amb el personatge cal que hi hagi una certa narrativa?

6.- Quan Al Gore diu que convindria preocupar-se d’altres amenaces que no fossin només la del terrorisme, a qui està criticant?

7.- Què significa que hi ha una col·lisió entre la civilització ila Terra? Com afecta el medi ambient l’augment de la població?

8.- Al Gore ens diu que els científics tenen l’obligació d’explicar la realitat tal com la veuen. Qui ha intentat que això no fos així? Què vol dir la citació d’Upton Sinclair que diu: És difícil aconseguir que un home comprengui alguna cosa si el seu sou depèn que no arribi a comprendre-ho?

9.- Què significa haver d’escollirentre l’economia i el medi ambient? Per què es diu que és una falsa elecció?

10.- Per què els Estats Units tenen una especial responsabilitat en el tema del canvi climàtic?

11.- Quines accions, com a ciutadans i ciutadanes, podem emprendre per aturar les catàstrofes naturals que el documental posa damunt la taula?

12.- La Humanitat, en els darrers segles, ha superat diversos reptes segonsla pel·lícula. Quins han estat aquests reptes? Esteu d’acord a situar el problema mediambiental al mateix nivell?

-------------------------------------------------
L’EFECTE HIVERNACLE: UNA TRAMPA DE CALOR

1.- Expliqueu com funciona l’efecte hivernacle natural.
L’efecte hivernacle natural funciona des de fa milions d’anys i a causa d’això el nostre planeta té ara la temperatura idealperquè la vida es pugui desenvolupar, aquest funciona de la següent manera: les radiacions solars arriben a la Terra i són absorbides per la nostra atmosfera i el sòl. I les que no, són retornades a l’espai les quals són interceptades per alguns gasos que deixen passar els raigs però no la seva calor, creant així l’efecte d’un hivernacle.

2.- Quins factors comporten l’augment de l’efecte hivernacle?Bàsicament qualsevol acció que comporti la emissió de diòxid de carboni, com ara: cremar combustibles fòssils (carbó, petroli,etc.). Ja que aquest gas, de forma excessiva a l’atmosfera crea un major efecte hivernacle.

3.- Com es pot disminuir l’efecte hivernacle?
Totes aquestes hipòtesis han mogut les autoritats d’una gran part del món a prendre mesures per tal de vigilar l’emissió de diòxidde carboni i d’altres gasos i així, minorar l’efecte hivernacle.

De fet, tothom coincideix que la millor manera de disminuir l’efecte hivernacle és posar en marxa programes d’estalvi energètic per a rebaixar l’emissió de gasos provinents de la combustió. A més, però, cal aturar la desforestació dels boscos i de les selves i, en canvi, plantar més arbres a fi d’augmentar la capacitat que té elplaneta de reduir la quantitat de diòxid de carboni per mitjà de la fotosíntesi dels vegetals.

4.- Elaboreu un esquema, amb dibuixos, de l’efecte hivernacle que serveixi per explicar aquest fenomen de la manera més didàctica possible. A continuació, dissenyeu una campanya propagandística per sensibilitzar la ciutadania de la necessitat de tenir hàbits més sostenibles.

5.- Han servit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Verdad incomoda
  • Una verdad incomoda
  • Una verdad incomoda
  • La Verdad Incomoda
  • una verdad incomoda
  • UNA VERDAD INCOMODA
  • Una verdad incomoda
  • La verdad incomoda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS