Unitat didactica geometria infantil

Páginas: 8 (1942 palabras) Publicado: 3 de julio de 2011
“Las abejas… en virtud de una cierta intuición geométrica… saben que el hexágono es mayor que el cuadrado y que el triángulo, y que podrá contener más miel con el mismo gasto de material.”

Papus de Alejandría

UNITAT DE PROGRAMACIÓ: Taller de geometria
TEMPORITZACIÓ: 3r trimestre
NOM TRIAT PER LA UNITAT: El món de les formes

Justificació:
Signes, colors, figures, com ja sabemel món n’és ple, l’entorn on l’infant es desenvolupa està ple de tots aquests signes; signes que estan molt units a la vida quotidiana i al desenvolupament social de cada nen. Amb aquesta unitat el nen adquirirà una sèrie de coneixements, que l’aniran introduint en aquest món que poc a poc l’acollirà.
A l’ article 3 del Decret 94/1992 del 28 d’ abril pel qual s’estableix l’ordenació curricularde l’ Educació Infantil, publicat al DOGC amb núm. 1593 i data 13 de maig de 1992, es redacten els Objectius Generals en termes de capacitats que els nens/es han d’haver assolit en finalitzar l’etapa d’Educació Infantil. En aquesta unitat s’hi poden fer referència les 9 capacitats, ja que s’hi treballen les 3 àrees amb major o menor grau , encara que destaquem:
• Observar i explorar l’entornimmediat amb una actitud de curiositat i respecte, identificant característiques i propietats significatives dels elements que el conformen i apreciant positivament manifestacions artístiques i culturals adients amb la seva edat.
• Establir relacions entre els objectes, aplicant les estructures del pensament intuïtiu, elaborant una primera representació mental de l’espai i, a partir de elspròpies vivències, una representació mental del temps.
• Representar i evocar aspectes de la realitat viscuda,coneguda o imaginada i expressar-los mitjançant les possibilitats simbòliques que els ofereix el joc i altres formes de representació.
• Comunicar-se i expressar-se de forma ajustada als diferents contextos i situacions de comunicació habituals per mitjà dels diversos llenguatges:Corporal, verbal, gràfic, plàstic, musical i matemàtic.

Amb tot això l’infant aprendrà a diferenciar les figures dels diferents cossos geomètrics i establir relacions entre ells i ell mateix, tots aquests continguts es prioritzaran mitjançant la pràctica dels infants, el descobriment de les seves propietats i de les relacions entre les coses a través de l’experimentació.

Temporització:Aquest taller el realitzarem el tercer trimestre amb els infantis del segon nivell d’educació infantil, aprofitant que els de primer cicle (P-3) ja han treballat algunes de les formes geomètriques bàsiques, i altres conceptes els quals serviran com a coneixements previs, per poder realitzar les activitats d’ensenyament-aprenentatge.
S’ha de dir que aquest Taller es realitzarà paral·lelament ambaltres unitats, però no com a eix aïllat, sinó lligat estretament amb tots els continguts que sigui possible.

Estratègies Metodològiques:
S’utilitzarà una metodologia flexible i activa, on el nen serà el protagonista i el/la mestre/a només intervindrà com a guia, introduint-se per ampliar conceptes o corregir possibles errors.
Els alumnes del taller estaran distribuïts en grups de 6 com amàxim, on en cada un d’ells hi haurà infants de primer, segon i tercer cicle del segon nivell d’educació infantil, contribuint així a diferents aportacions i intercanvis d’informació i a saber contrastar les idees amb altres alumnes.
I com ens diu l’article 2 del Decret 94/92 del 28 d’abril:
“ Els centres d’Educació Infantil cooperaran estretament amb els pares o tutors a qui corresponbàsicament l’educació dels infants, per tal de garantir una continuïtat educativa entre família i escola”; també aprofitarem a la família com a intercanvi d’aprenentatge, ja que ells poden contribuir des de casa aportant diferents conceptes als seus fills.

Objectius I Continguts De Les Activitats:
Objectius:
• Reconèixer i ser capaç de traçar i construir les figures geomètriques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unitat Didàctica
  • Didáctica De La Geométria
  • Unitat Didàctica Emocions
  • unitat didactica valencia
  • Unitat Didàctica De La Tardor
  • Unitat Didactica El Mercat
  • Unitat didàctica suma portant
  • Unitat De Programació Educació Infantil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS