utopias

Páginas: 2 (356 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2014
RESUMEN UTOPIAS

L’illa

La capital de l’illa es Amauroto, es troba situada al centre d’aquesta, i hi trobem el senat, tot i aquesta diferéncia, pel que fa a la resta totes les ciutats sóniguals, en llengua, costums, etc.
La poblacio s’organitza per families de quaranta membres, i cada trenta grups de families sels senyala una filarca.

Ciutats

El tret que més cridaria la atenció es elfet de que no contemplen la propietat privada, aixo es veu reflexat en fets com el que les portes de casa mai es tanquen perque hi pugui entrar qualsevol que ho desitji.

Magistrats

Cada trentafamilies escolleixen un majistrat que seria l’encarregat de dominar la filarca, cada deu filarcas escolleixen un cap d’entre quatre candidats escollits pel poble.
Cada tres dies es reuneix el senat.Ofici

La ocupació més comú dels autopians es l’agricultura i el cultiu, carpinters, ferreters, tractadors de la llana, etc. De forma comúna l’individu apren la professió del seu pare, pero siper quelcom un home no volgués dedicar-se al treball que a heredat, aquest seria adoptat per una familia que es dediques a l’ofici desitjat per aquest home.

L’horari es divideix en sis hores defeina, vuit per dormir, i la resta ocupades en lletres, música i d’altres activitats, excolent-hi els jocs d’atzar que estan prohibits.

Relacions mutues

Cada familia a de tindre entre 10 i 16 fillsjoves solters, si alguna familia ente més o li en falten se’n passaran d’una a l’altre.

Les dones s’encarreguen de cuinar i els fills que no tenen edat de treballar paren taula.

A la illa hitrobem quatre hospitals, que són edificis amples perque hagi espai pels malalts.

La edat de matrimoni es de 18 anys per les dones i 22 pels homes, en cas de que alguns joves tinguin relacions en secretabans del amtrimoni sel’s prohibiri casar-se, amenys que el príncep els hi perdoni aquesta falta.

Per a la primera vegada que es mantenen relacions entre l’home i la dóna aquets es mostren...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Utopia
  • Utopia
  • utopia
  • utopia
  • utopia
  • utopia
  • utopia
  • Utopias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS