Valencia

Páginas: 18 (4320 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2012
prova grau mitjà 9:00 h primera fase
Nom 1r cognom 2n cognom NIF/NIE Localitat de la prova

Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià

Instruccions
El quadern d’examen i la plantilla de respostes, amb les se ues dades i dentificadores, així com el DNI o un altre document d’identificació, han d’estar visibles durant tota la prova. En este quadern d’examen es presenten:  El textcorresponent a l’àrea de comprensió lectora.  Els enunciats de totes les qüest ions relatives a les àre es de comprensió i d’estructure s lingüístiques.

TRASLLAT DE RESPOSTES A LA PLANTILLA RECORDE: totes les respostes s’han de traslladar a la plantilla.
En la plantilla de respostes escriga amb bolígraf blau o negre, i no use corrector líquid o d’un altre tipus. És molt important que no cometaerrors quan trasllade les respostes a la plantilla. Assegure’s que el número de pregunta correspon a la del quadern d’examen. Indique la resposta correcta marcant una X din s de la casella corresponent. El sistema de co rrecció no reconeix com a vàlids altres signes (cercles, ratllats, etc.).  Les preguntes poden deixar-se en blanc o amb una única opció marcada.

 Si hi ha més d’una opciómarcada, la resposta es considerarà errònia.

 Si s’equivoca i vol an ul·lar una resposta ja m arcada, ratlle completament la ca sella equivocada i marque amb una x la nova resposta.

 Si s’equivoca i vol recuperar una resposta que ja havia anul·lat, faça un cercle al voltant de la casella.

Àrea de comprensió
Llija el text següent i marque la resposta més adequada per a cada enunciat.

SantMiquel dels Reis
El que hui coneixem com a monestir de Sant Miquel dels Reis és una realitat arquitectònica i històrica complexa en què es reunixen una alqueria islàmica, un monestir cistercenc –Sant Bernat de Rascanya–, un monestir jerònim –Sant Miquel dels Reis– i un complex penitenciari. Tots estos edificis es van construir de manera escalonada al llarg del temps i van anar modificant,transformant, ampliant i, per descomptat, enderrocant part de les construccions anteriors. L’any 1383, el rei Pere el Cerimoniós va concedir llicència a Arnau de Saranyó, abat del monestir cistercenc de Santa Maria de la Valldigna, per a edificar un monestir en el lloc que ocupava l’alqueria islàmica de Rascanya. Naix així Sant Bernat de Rascanya, un monestir menut, construït amb materials modestos isense caràcter monumental. Constava d’una església emmerletada d’una sola nau amb capelles laterals i dos claustres, entorn dels quals s’agrupaven el dormitori dels monjos, el refectori, la cuina, etc. L’any 1545, el duc de Calàbria Ferran d’Aragó va obtindre del papa Pau III una butla per la qual se suprimia l’orde cistercenc en el monestir de Sant Bernat de Rascanya i s’instaurava en lloc seul’orde jerònim. El monestir va passar a denominar-se a partir d’eixe moment Sant Miquel dels Reis. Ferran d’Aragó i la seua primera esposa Germana de Foix havien concebut un ambiciós programa cultural i religiós per a Sant Miquel dels Reis. La idea era construir un nou edifici que incloguera un monestir, una escola d’art i teologia a l’entorn de la seua famosa biblioteca i un panteó familiar. El projectees va encarregar a l’arquitecte Alonso de Covarrubias. La construcció del claustre sud s’inicià l’any 1546 i va concloure en 1607. En la planta baixa hi havia les sales d’ús comunal; en la primera, les cel·les dels monjos, i en la superior, la dels novicis; el prior ocupava la torre sud-est. La construcció de la nova església es va dur a terme entre 1623 i 1644 en el mateix lloc que ocupaval’antiga de Sant Bernat. Davall de l’altar major se situa la cripta on descansen les restes dels ducs de Calàbria. Este conjunt es pot considerar una de les obres arquitectòniques més importants del Renaixement en terres valencianes. Les mesures desamortitzadores de 1835 van comportar la dissolució definitiva de la comunitat jerònima de Sant Miquel dels Reis. Totes les seues propietats, incloent-hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Valencia
  • valencia
  • Valencia
  • valencia
  • valencia
  • Valencià
  • Valencias
  • Valenciá

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS