valencià

Páginas: 2 (318 palabras) Publicado: 4 de abril de 2013
Explica en quina mesura el context sociopolític dels anys posteriors a la guerra civil fins als 70 condiciona la producció narrativa de l’època.
La pèrdua de la guerra comportal’extinció absoluta de les institucions republicanes i l’eliminació absoluta de dels organismes culturals. Abolides les institucions republicanes , declarats els partitspolitics y anul·lats els sindicats, sense llibertat d’associació , de premsa ni de pensament , la misèria intel·lectual de l’època era desoladora. Era aleshores quan s’estava sofrint unproses de d’espanyolització castellanitzant mol intens.

En aquesta època els escriptor tenien moltes dificultats per a exercir y molts d’ells van haver d’abandonar el país oanar a la presó, a mes a mes molts d’ells van sofrir deportacions o exili. Es aleshores quan trobem un panorama desolador sense referències literàries.

Tot açò va provocar queno hi aguaren escriptors , ni públic amb la conseqüència de que la nostra literatura es va trobar totalment aïllada y desfasada dels generes que es manejaven per Europa y esquedara amb els generes mes tradicionals.

El primers vint anys de la postguerra tan sols es van escriure nou novel·les encara que al estil del realisme del segle XIX entre ellestrobem : l’ambició d’Aleix d’Enric Valor ,vides planes de Maria Ivars, i la pau de Miquel Albert i la dona forta de maria Beneyto.

Cap als anys seixanta es comença a veure unarecuperació tant a nivell econòmic, una represa cultural i comença a haver una alliberació a la vida publica i cultural.

Fins a la dècada dels seixanta, el que mes es vaescriure va ser la novel·la psicològica i realista amb constant referència a la guerra civil , també es van escriure novel·les realistes i novel·les de recreació d’un mon mitificat.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Valencia
  • valencia
  • Valencia
  • valencia
  • valencia
  • Valencià
  • Valencias
  • Valenciá

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS