Varios

Páginas: 4 (955 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2012
Psicologia

Glossari - Tema 3

* El trastorn d’ansietat generalitzada: L’ansietat es difusa, no localitzada, es mante al llarg temps i no sembla respondre a la por a un objecteconcret o esdeveniment determinat. La persona manté un contacte adequat amb la realitat i amb les seves funcions cognitives. Els símptomes son tensió motora, reactivitat autonòmica, temor al futur ihipervigilància.

* La crisi d’angoixa o l’atac de pànic: Recull episodis aguts d’angoixa que apareixen de sobte, símptomes psíquics i somàtics similars als de l’ansietat, però molt mes intensos.Símptomes com la despersonalització i la sensació que un pot morir o tornar-se boig.

* Les fòbies: La fòbia es una por irracional i desproporcional a un objecte o situació que no representa capamenaça o perill real. No es pot controlar, es una por patològica. Hi ha tres tipus de fòbies:

* La fòbia simple: por patològica a un objecte o situacions concretes.
* La fòbia social:por desmesurada i persistent a una o més situacions socials.
* L’agorafòbia: por irracional als espais oberts, o situacions en les quals es difícil escapar.

* El trastorn causat perun estrès posttraumàtic: Apareix quan una persona ha estat exposada a un esdeveniment molt estressant i traumàtic, que suposa un perill per a la seva vida o integritat física. Els símptomes son l’insomni, la hipervigiliancia, la irritabilitat i la dificultat en la concentració.

* La histèria: Trastorns que es caracteritzen per un conflicte psíquic sense que hi hagi cap alteració causal anivell orgànic.

* El trastorn de somatització: Alteració crònica i fluctuants de la salut en la qual queden afectats diferents aparells i sistemes. No es deguda a cap malaltia mèdica i es moltvariada. La mes comuna inclou vòmits, mareigs, dolor, picors, menstruacions doloroses o dificultats en la deglució.

* El trastorn de conversió: Afecta de manera aguda un aparell motor o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Variado
  • Varios
  • Varios
  • Varios
  • Variados
  • Varios
  • Varios
  • Varios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS