vdsvagma

Páginas: 2 (334 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2013


El text que estic comentant és un assaig sobre la primera revolució industrial anglesa. Fou escrit per E. Hobsbawm parlant del que va passar per llavors al S. XVIII, per la qual cosaaquest text és una font secundaria.

Aquest assaig ens explica, les principals condicions per a la industrialització i de la revolució industrial. Això va comportar que a Anglaterral'economia acabés amb l'agricultura de subsistència. El país havia acumulat i estava acumulant un excedent prou ampli, com per permetre la necessària inversió en un equip no molt costós, i bona partd'aquest excedent es concentrava en mans dels que desitjaven invertir en el progrés econòmic. Anglaterra posseïa un extens sector manufacturer altament desenvolupat i un aparell comercial encaramés desenvolupat. Això va ser el resultat d'una onada d'avenços tècnics i de grans canvis en l'organització de la feina, que van convertir la Gran Bretanya en el centre industrial i financer delmón.

Com a conseqüència del creixement de la producció, la renda per habitant va augmentar d'una manera considerable. Una bona part de la població no va millorar gens el nivell de vida fins amitjans del S. XIX, a causa de les condicions laborals que el sistema capitalista va imposar, tant sobre dels nous sectors com en els sectors tradicionals.

Gràcies a la revolució industrial,la taxa de natalitat va pujar a un 32'5 % al començament del segle i un 37% a finals. Es va reduir la taxa de mortalitat, en primer lloc gràcies a la millora d'alimentació a la qual vancontribuir alguns avenços mèdics i higiènics; com l'ús del sabó i la vacuna contra la verola.

En definitiva, la revolució industrial va comportar un canvi molt gran a l'agricultura i l'economiaprincipalment. I gràcies a aquest assaig que va escriure Eric Hobsbawn sabem que van haver-hi obstacles però va els hi va ser molt senzill i barat gràcies a la condició social i econòmica.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS