Vela

Páginas: 7 (1527 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2013

CAPÍTOL 214: Plaerdemavida vol que Tirant veli pel seu amor, Hipòlit.
CAPÍTOL 215: La Viuda Reposada es tanca amb la princesa i comença a aconsellar-la malament respecte de Tirant. Conta mentires com que Tirant ha vingut a terres bizantines pels tresors.
CAPÍTOL 220: Casament de la parella.(confirmació de les bodes sordes) Estefania i de Diafebus.
CAPÍTOL 228: La princesa es reafirma davantde la duquessa de no portar vida llicenciosa amb Tirant. Plaerdemavida avisa a Tirant del perill de la Viuda Reposada, la qual fa desertar la princesa de qualsevol propòsit amorós. La duquessa i Plaerdemavida volen que el capità es gite amb la princesa. Tirant manifesta el seu recel en la mesura que no vol fer patir sa amada.
CAPÍTOL 229: Plaerdemavida incita Tirant que aprofitil´oportunitat.Mentrestant, l´emperador urgeix Tirant que prepari la seua partida. Ell, davant de la presència de la princesa es sent avergonyit i desorientat.
CAPÍTOL 230: L´emperador ofereix Tirant per marit a la princesa. La princesa diu que farà la seua voluntat quan acabarà la campanya dels moros. Al mateix temps, Plaerdemavida relata la declaració sorprenent de l´emperador que si sa dona moria la prendria aella per muller. Pretenia segellar una unió simbòlica mitjançant uns besos que la donzella no va acceptar.
CAPÍTOL 231: Ja en nit obscura Plaerdemavida va posar Tirant en una caixa que tenia un forat, en el bany de la princesa. L’heretera es va banyar amb la Viuda Reposada. Totes dues tenien la companyia de la donzella. Davant del llit de Carmesina el capità es va posar a tremolar, motiu pel qualla donzella li va dirigir unes paraules.
CAPÍTOL 232: Reprensió de la donzella a Tirant.
CAPÍTOL 233: Ja en el llit mentre el capità tocava les parts suaus i molles de la princesa, la donzella dissimulava com podia davant l´ama. La princesa va sentir l´assetjament del capità i va soltar un crit. La Viuda Reposada el va sentir. Va respondre amb un altre crit. A partir d´aquí es van despertartotes les donzelles i es va fer gran remor. Plaerdemavida el va traure pel terrat amb una corda. Mentrestant va arribar l´emperadriu primer i després l´emperador. La contestació que va donar la filla al crit és que una rata li havia passat per la cara. Amb la col·laboració de la duquessa la donzella Plaerdemavida va anar a cercar Tirant pel terrat i va sentir unes veus.
CAPÍTOL 248: Hipòlit porta laresposta de Tirant a la princesa. Es troba amb l´emperadriu, la qual l´interroga sobre la passió d´amor que sent el súbdit del capità.
CAPÍTOL 249: Després de certes reticències Hipòlit declara que ama l´emperadriu per damunt de totes les dones del món.

CAPÍTOL 260: L´emperadriu destapa l´amor per Hipòlit i queda amb ell a un terrat al costat de la seua cambra.
CAPÍTOL 261: Contentaciód´Hipòlit.
CAPÍTOL 262: Passaren la nit junts la parella de tórtores. Al dia següent va arribar a la cambra l´emperador. L´emperadriu va obligar Hipòlit que es posés en un retret fins que ella poguera donar justa causa al seu mal, motiu pel qual conjuntament amb el rei havien anat els metges. La reina va al·legar el somni en el qual estava amb el seu fill al llit. Quan els metges se´n anaren perquè lareina volia dormir més, els dos amants tornaren al llit. La donzella de la reina, Eliseu, es compromet a no dir res a ningú. Durant una setmana Hipòlit va gaudir de la seua senyora sense eixir de la seua cambra. Abans d´acomiadar el donzell, la reina li va fer acte d´entrega d´una preciosa joia com a gest de son amor.
CAPÍTOL 263: La donzella Eliseu es sent admirada de les paraules d´amord´Hipòlit i li declara la seua benevolència.
CAPÍTOL 264: L´emperadriu està disposada a compartir els seus béns amb el seu amant. Una dia que el veu li cauen les llàgrimes davant de l´emperador. Ella dóna l´excusa que el seu amant li recorda el seu fill mort en batalla, i per tant, el considera un fill adoptiu. Tots la cregueren. La Viuda Reposada que comprenia que la partida de Tirant era propera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Velas
  • Velas
  • velas
  • La velosidad
  • velo
  • Velo
  • La vela
  • Velada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS