VICENT ANDRÉS ESTELLÉS vida y obra

Páginas: 3 (646 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2014
El tret que caracteritza la poesia de Vicent Andrés Estellés és la referència constant a la realitat. Té necessitat d’escriure, de transmetre el que vol dir i el que ha viscut.
És un poeta pocacadèmic i, alhora, cultista, però sempre tots els seus versos tenen un to col·loquial molt marcat, amb formes lingüístiques pròpies del seu parlar.

Estellés diferencia quatre tipus diferents de poesia:la poesia civil, que troba la seva expressió al “Llibre de Meravelles”; la poesia quotidiana, la poesia existencial, una poesia íntima i personal, on els dos temes que predominen són la mort il’amor, i per últim, la poesia imaginativa, una poesia més fresca amb estrofes breus, on predomina la lírica.

Els seus poemes giren al voltant d’aquests temes principals: la mort, una mort sentida,viscuda; la fam i la misèria de la postguerra, davant les quals basteix una poesia de testimoni; la pàtria i la llengua, ja que Estellés es converteix en la veu del seu poble, el qual estava obligat alsilenci, que es un altre tema sobre els que tracten els seus poemes, i per últim, l’amor, un amor obsessiu i apassionat, desesperat, en una gamma de matisos que van des dels sentiments més estrictamentespiritualitzats fins a les manifestacions més sofisticades del sexe, directament expressat, de manera que aconsegueix un ambient eròtic.


Estellés diferencia quatre tipus diferents de poesia: lapoesia civil, que troba la seva expressió al “Llibre de Meravelles”; la poesia quotidiana, la poesia existencial, una poesia íntima i personal, on els dos temes que predominen són la mort i l’amor, i perúltim, la poesia imaginativa, una poesia més fresca amb estrofes breus, on predomina la lírica.


Estellés diferencia quatre tipus diferents de poesia: la poesia civil, que troba la seva expressióal “Llibre de Meravelles”; la poesia quotidiana, la poesia existencial, una poesia íntima i personal, on els dos temes que predominen són la mort i l’amor, i per últim, la poesia imaginativa,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vicent Andrés estellés
  • Vicent andres estelles
  • Vicent Andrés Estellés
  • Vicent Andres Estelles
  • vicent andres estelles
  • Comentario assumiràs de vicent andrés estellés
  • Aportaciò de vicent andrés estellés
  • Vida y obra de Vicente Risco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS