visita al MAC Barcelona

Páginas: 6 (1402 palabras) Publicado: 27 de abril de 2015





Índex

1.Museu Arqueòlogic de Catalunya 3
1.2. El MAC Barcelona 3
2. La Ciutat Romana 4
2.1. Inscripció dedicada a Gaius Celi 4
2.2. Mosaic de tessel·les 5
2.3. Vaixella de Ceràmica 5
2.4. Sarcòfag amb escenes del rapte de Prosèrpina 6
2.5. Pedestal dedicat a Luci Minici Natal 7
2.7. Mirall, Pinta i Retrat d’una dóna 7
2.8. Mosaic de les Tres Gràcies 8
2.9. Sarcòfag amb la representació dela cacera de lleó 8
2.10. El Mosaic del Circ 9















1.Museu Arqueòlogic de Catalunya
El Museu Arqueòlogic de Catalunya té l’objectiu de conservar, investigar, i difondre les mostres arquitectòniques que il·lustren l’evolució històrica de Catalunya des de la Prehistòria fins l’Edat Mitjana.

Imatge del MAC Barcelona de www.arqueoxarxa.cat
Aquest representa una xarxa de museus,jaciments i rutes gestionada per L’Entitat Autònoma Museus d’Arqueologia. Actualment aquesta xarxa està formada per els museus arqueològics de Barcelona i Girona, la ciutat grecoromana d’Empúries, el conjunt històric d’Olèrdola, el jaciment ibèric d?Ullastret, el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya i els poblats ibèrics de Molí d’Espígol (Tornabous), Castell (Palamós), Coll del la Roca delsMoros (El Cogul) i la ciutat romana de Iesso (Guissona).
1.2. El MAC Barcelona
El MAC Barcelona forma part de un dels museus gestionats per la Xarxa de Museus de Catalunya. Aquest el podem trobar al Passeig Santa Madrona 39-41 del Parc de Montjuïc.

La seva divisió està feta per temàtiques; entre les quals podem trobar la Prehistòria (sales 1-7), Fenicis i Grecs (sales 8-12), els Ibers (sala 13),Roma (sala 14 i 18), Els Visigots (sala 19), Col·leccions (sales 15-17-20) i una sala per exposicions temporals.



2. La Ciutat Romana
La sala La Ciutat Romana (sala 14) representa una de les exposicions sobre la vida a l’Imperi Romà.

Aquesta mostra els diferents aspectes de la cultura romana a través de la ciutat de Barcino. La ciutat de Barcino va ser fundada aproximadament l’any 14 aC,posteriorment a que a mitjans del s.II aC roma inicies un període d’expansió en el qual es van anar establint diverses colònies a la Península Ibèrica, les quals posteriorment van ser integrades poc a poc en les estructures de l’imperi.
En aquesta exposició es mostren diverses mostres significatives de la ciutat i de la vida en l’Imperi Romà.
2.1. Inscripció dedicada a Gaius Celi
Aquestainscripció data de finals del s. I aC. Aquesta està feta en un bloc de gres de Montjuïc i va ser trobada en el mateix lloc d’origen que el seu material.

Aquesta inscripció representa el testimoni més antic de la ciutat de Barcino. Gaius Celi, persona a qui està dedicada, fou un dels primers magistrats de la ciutat. Com es diu en la inscripció, aquest es va encarregar de l’elaboració d’un dels primerscensos de ciutat i de la direcció de la muralla amb torres i portes, paraules que s’aprecien clarament en la inscripció.


2.2. Mosaic de tessel·les
El Mosaic de tessel·les fou trobat a l’església de Sant Miquel, Barcelona i està fet de marbre blanc i negre.

Aquest fragment de mosaic va formar per de unes termes de Barcelona, edificades per L. Minici Natalis. En les termes de l’època era típic larepresentació de temes marins, com el que podem veure en la imatge, en la qual es representa un ictiocentaure(centaure amb cua de peix), dofins i altres peixos i figures mitològiques que no podem observar per el deteriorament del mosaic.
2.3. Vaixella de Ceràmica
En la següent imatge podem veure diferents parts d’una vaixella romana. Aquesta pertany als anys 15 aC i 10 aC i va ser trobada aBílbilis, Calatayud.

Està feta de ceràmica sigil·lada itàlica i estan decorades en relleu, representant-s’hi diverses escenes eròtiques. En la antiga roma la cuina era considerat un art. Per aquesta raó trobem que els menjadors de les cases romanes, triclinium, eren una de les parts on s’hi podia trobar més riquesa; a més a més d’utilitzar-se diversos estris com culleres i una espècie de forques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Visita MAC
  • visitar barcelona
  • barcelona
  • Barcelona
  • barcelona
  • barcelona
  • barcelona
  • Barcelona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS