Visita a barcino

Páginas: 3 (685 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2011
VISITA A LA BARCELONA ROMANA

BARCINO:

Els primers vestigis romans trobats a Barcelona daten de l'any 218 a.C., època en què s'estava duent a terme la Segona Guerra Púnica. Els primers romans esvan situar a les zones meridional i occidental de Montjuïc i fou a final s. I a.C quan es va crear la Colonia Iulia Augusta Paterna Fauentia Barcino (coneguda com Bàrcino pels catalans), la qualformava part d'una de les dotze colònies que conformaven la Tarraconense, amb capital a Tàrraco (actual Tarragona). Fou al segle II d.C., l'època de màxima prosperitat de la ciutat, quan es van construirdos aqüeductes que estaven relacionats amb la construcció de les antigues termes romanes de Barcino. Va ser a partir d'aquesta època quan es va començar a anomenar als habitants de Barcinobarcinonenses, nom que s'assembla molt amb al que reben actualment.

Mapa de Barcino: De color verd hi veiem el Cardo Maximus i de color vermell podem veure el Decumanus.

Fotografia amb satèl·lit del'actual casc antic de Barcelona on hi podem veure una aproximació dels carrers que conformaven l'esquelet de l'antiga Barcino, i hi podem apreciar com l'antic Cardo Maximus està format pels carrers Ferran iJaume I (a esquerra i dreta de la pl. Sant Jaume successivament); i els carrers Bisbe i Ciutat són l'antic Decumanus.

En el plànol i la imatge anterior podem apreciar com encara Barcelona conservaal cor de la ciutat l'esquema de construcció romànic i hi podem trobar molts paral·lelismes contrastant tots dos mapes. Al bell mig de la trobada entre el Cardo Maximus i el Decumanus, o el creuamententre els quatre carrers nombrats a la fotografia feta des de satèl·lit donen lloc a l'actual plaça Sant Jaume, antic Fòrum de la ciutat. Actualment la plaça Sant Jaume segueix sent la plaça mésimportant de Barcelona, així com ho va ser en el seu moment el Fòrum de Barcino.

LES MURALLES DE BÀRCINO:

La defensa de Barcino la veiem representada en els jaciments que s'han trobat de les tres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL BARCINO
  • Barcino
  • barcino
  • EN LA PLAYA DE BARCINO
  • barcino
  • visita
  • el visitante
  • El Visitador

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS