Vocabulari Metalls

Páginas: 13 (3144 palabras) Publicado: 14 de abril de 2012
VOCABULARI METALLS:
Acer: és un material metàl·lic format basicament per un aliatge de ferro i carboni. La quantitat de carboni no supera el 2.1% en pes del total, sent entre 0.2 i 0.3% els percentatges habituals.
Acer “Corten”: és un tipus d'acer realitzat amb una composició química que fa que la seva oxidació tingui unes característiques particulars que protegeixen la peça realitzada ambaquest material enfront de la corrosió atmosfèrica sense perdre pràcticament les seves característiques mecàniques.
Acer galvanitzat: és aquell que s'obté després d'un procés de recobriment de diverses capes de l'aliatge de ferro i zinc. Amb l’objectiu de protegir l’acer de la corrossió.
Acer inoxidable: un aliatge d'acer amb un mínim de 10% de crom contingut en massa. És un acer d'elevada puresa iresistent a la corrosió, atès que el crom posseeix gran afinitat per l'oxigen i reacciona amb ell formant una capa pasivadora , evitant així la corrosió. No obstant això, aquesta capa pot ser afectada per alguns àcids. Alguns tipus d'acer inoxidable contenen a més altres elements aliats, els principals són el níquel i el molibdè.
Acer postensat: les armadures es tensen una vegada que el formigóha adquirit la seva resistència característica
Alapaca: és una aliatge compost per zinc (8 a 45%), coure (45 a 70%) i níquel (8 a 20%), amb un color i brillantor semblant al de la plata. Els que contenen més d’un 60% de coure són monofàsics i es caracteritzen per la seva ductilitat i per la facilitat per ser treballats a temperatura ambient, l’adició de níquel confereix una bona resistència a lacorrosió.
Aliatge: és una mescla homogènia de dos o més elements, dels quals com a mínim un ha de ser un metall. El material resultant té unes propietats diferents de les dels elements constitutius per separat. La tècnica de l'aliatge s'utilitza per tal de millorar algunes propietats dels metalls purs, com ara la resistència mecànica, la duresa o la resistència a la corrosió.
Altos hornos: és lainstal·lació industrial on es transforma o treballa el mineral de ferro.
Alumini: és un element químic, metall no ferromagnètic. És el tercer element més comú trobat en l'escorça terrestre. Aquest metall té una combinació de propietats que el fan molt útil en enginyeria mecànica, com ara la seva baixa densitat i la seva alta resistència a la corrosió. Mitjançant aliatges adequades es potaugmentar sensiblement la seva resistència mecànica. És bon conductor de l'electricitat i la calor.
Armadures actives: s'empren per al formigó pretensat i ja treballen abans de que l’element estructural de formigó rebi alguna càrrega exterior. Aquestes seran d'acer d'alta resistència i podran estar constituïdes per filferros, barres, cordons...
Armadures passives: s'empren per al formigó armat i nocomencen a treballar fins que l'element de formigó estigui sotmès a qualsevol acció. Aquestes armadures seran d'acer i podran estar constituïdes per barres corrugades, malles electrosoldades i armadures bàsiques electrosoldades en gelosia.
Baixants: Conducte vertical que s’utilitza com a desaigua de les aigües pluvials o residuals d’un edifici. Pot ser de coure, zinc...
Barres corrugades d’acer: ésun producte d'acer laminat en calent, de secció massissa circular amb almenys dues files de corrugues transversals uniformement distribuïdes al llarg de tota la seva longitud. Poden ser soldables (S) o soldables d'alta ductilitat (SD), subministrades en forma de trossos rectes
Bronze: És un aliatge del coure i l'estany. Té un color groc ataronjat i no tant lluent com el llautó. Es fon atemperatura inferior a la del coure, es resistent, dur, resisteix bé al desgast la corrosió.
Cable: cordó que està protegit per algun tipus d'embolcall i que permet conduir electricitat o altre tipus de senyals. Solen estar fets de coure o alumini.
Canals: és un conducte situat sota el ràfec d’un teulat per recollir les aigües de la pluja procedents del teulat conduint-les per la seva evacuació. És...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metalls no fèrrics
  • Els metalls
  • Metalls no ferrics
  • obtencio de metalls
  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • Vocabulario
  • vocabulario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS