voleibol

Páginas: 22 (5276 palabras) Publicado: 2 de agosto de 2013
 EL VOLEIBOL


HISTÒRIA DEL VOLEIBOL

El voleibol va ser creat el 1895 per William G. Morgan. Era llavors director d’educació física a La universitat l’Ymca de Holihoke, a l’estat de Massachusetts, i havia establert i dirigit, un programa d’exercicis i de classes esportives masculines per a adults. Es va adonar que precisava d’algun joc d’entreteniment i competició a la vegada pervariar el seu programa, i no disposant de res més que del bàsquet, creat 4 anys abans(1891), va treure profit als seus mètodes i experiències pràctiques per crear un nou joc. Morgan descriu així les seves primeres investigacions: ”El tenis és va presentar en primer lloc davant seu, però feien falta raquetes, pilotes, una xarxa i altres equipaments. D’aquesta manera, va anar descartant. No obstant,la idea de una xarxa semblava bona. La aixequem al voltant de 6 peus i 6 polzades del terra, és a dir, just per sobre del cap de l’home mitjà. Havíem de tenir una pilota i entre aquelles que havia provat, tenia la càmera d’una pilota de bàsquet. Però era massa lleuger i massa lent; llavors va provar amb la pilota de bàsquet sencera però va veure que era massa pesada. D’aquesta manera ens vam veureobligats a construir una pilota de pell amb càmera de cautxú que pesava entre 9 i 12 onzes. Les regles inicials i els conceptes de base van ser establerts: la mintonette; primer nom amb el que se l’havia batejat, havia nascut.

El professor HALSTEAD crida l’atenció sobre la “batuda” o la fase activa del llançament, i proposa el nom del “Voleibol”. Gràcies al Ymca el joc del voleibol va serintroduït a Canadà i en molts països: Elwood S.BROWN a les filipines; J.Oward CROCKER a Xina; Frank H.BROW a Japó, el doctor J.H.GRAY a Birmània, a Xina i a Índia, i així amb altres precursors a Mèxic, Amèrica del sud, Europa, a Àfrica i a Àsia.

Els primers campionats nacionals de voleibol van donar-se cita a Estats Units el 1922, i és el 1928 quan és crea el USVA: la United States VolleyballAssociation. En 1938 és establert un contacte internacional entre Polònia i França. Desgraciadament, la Segona Guerra Mundial congela les entrevistes. Només a finals de 1945 va ser possible establir noves relacions. Per la seva part, el doctor Harold T.Friermood, llavors membre del Ymca i molt aviat secretari de la Usvba, intenta establir una altre vegada les relacions internacionals i va ferdifondre algunes obres sobre el voleibol.


De Praga a Paris

Al 1946, en ocasió d’un partit internacional entre Txecoslovàquia i França a Praga, sota l’impuls de la Federació Francesa de Voleibol, és va organitzar una reunió en una cerveseria. Foren convidats el president de la Federació Polaca, M.WIOKYLLO i MM.LIBAUD, BABIN i AUJARD per part de França; HAVER, STOLZ, SPIRIT, CABALKA,SZERENETA, KROTSKY i PULKRAB per part de Txecoslovàquia. És va decidir organitzar un congrés constitutiu a París el 1947. El Sr. LIBAUD i la Federació Francesa foren encarregats de posar en peu aquesta organització i de ajudar a la formació de las Federacions Nacionals de BÉLGICA, PAÏSOS BAIXOS, LUXEMBURG i SUÏSSA. Les tres federacions presentes en aquest Congrés van establir els estatuts ireglaments de la Federació Internacional de Voleibol, i van posar en concordança les regles del joc americà i europeu. Mentrestant, al Japó i la major part dels països asiàtics, el joc era practicat per nou jugadors (nine men style) sobre un terreny de 11 per 21 metres. No obstant, en el Congres de FLORÈNCIA en el 1955, la Federació japonesa va decidir introduir poc a poc les regles internacionals en elseu país i a tota Àsia. És va escollir un despatx del que la presidència va ser confiada al Sr. LIBAUD, i la Secretaria al Sr. LENOIR, fixant-se la seu a Paris. El primer Campionat Europeu va tenir lloc a Roma el 1948, i el primer Campionat del món a Praga el 1949.


El Baptisme de Tokio

Paral·lelament a la posada en funcionament d’aquesta Organització, és van realitzar nombroses...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El voleibol
  • El Voleibol
  • Voleibol
  • El Voleibol
  • voleibol
  • voleibol
  • Voleibol
  • voleibol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS