Vora el barranc dels algedins teodor llorente

Páginas: 2 (306 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2014
TEODOR LLORENTE: “Vora el barranc dels algadins”
Teodor Llorente
Teodor Llorente

Teodor Llorente i Olivares
[València, 7 gen. 1836 — València, 2 jul. 1911]

Poeta, periodista ipolític.

Poeta i autor dramàtic en castellà en la seva joventut, la influència de Marià Aguiló el decantà pel català (1857). Fou president (1880) i mantenidor (1866) dels Jocs Florals deBarcelona i mantenidor dels de València (1905), en què guanyà la flor natural (1879, 1887, 1907). Membre fundador de Lo Rat-Penat (1878) i president de l’entitat (1879-80), en la qual influífortament. Contrari a la politització del catalanisme, aconseguí durant anys de mantenir el valencianisme dintre la docilitat culturalista, bé que fou conscient del fracàs —fins i tot en elpla cultural— de la seva posició regionalista.

La seva poesia en castellà seguí esquemes romàntics. En català —que gairebé sempre anomenà llemosí—, seguí els tòpics jocfloralescs,excepte en alguns poemes popularistes (amb poemes de motiu rural), entre els quals hi ha els més reeixits de la seva producció, gràcies, en bona part, a la seva habilitat en l’ús del llenguatge,aspecte que, en la major part dels poetes valencians (llorentinistes mimètics) coetanis, fallava.

[Extret d'Enciclopèdia Catalana]. Si voleu saber-ne més feu un clic damunt de lapublicació.

algadins

COMENTARI: El barranc dels Algadins és un paisatge de la comarca de la Ribera Alta, al País Valencià. En l’època de Teodor Llorente, era un autèntic barranc, ara és unpla dedicat al conreu dels tarongers i travessat per sèquies.

El poema és una exaltació de la vida natural: mas, arbres, ocells i plantes prenen cos i vida, i protagonitzen una desbordantexaltació del paisatge amb múltiples batecs de vida.

La composició poètica està estructurada en quatre cobles de vuit versos octosíl·labs amb esquema de rima 8A/8B/8B/8A/8A/8C/8C/8A.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vora el barranc dels Algadins
  • vora el barranc dels algadins i l'olivera mallorquina
  • Comentari de text
  • Vora el barranc dels algadins
  • TEODORA
  • Llorente, Teodoro
  • Teodor
  • Teodoro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS