William Shakespeare

Páginas: 4 (895 palabras) Publicado: 17 de enero de 2013
WILLIAM SHAKESPEARE

VIDA

Contràriament a l’actitud de molts escriptors anteriors, Shakespeare no tingué cap interès a deixar constància de si mateix. No en conservem ni cartes ni testimonispersonals excepte una seixantena de documents legals on consta el seu nom, per bé que escrit amb moltes variacions: Shakspere, Shaxpere, Shagspere, Shackespere, etc... Tampoc no es va interessar apublicar les seues obres: només publicà en vida unes 18 i més que res per substituir edicions pirates de mala qualitat o bé per necessitats econòmiques. La seua vida estigué lliurada a la doble feinad’autor i actor, dues ocupacions que socialment estaven molt mal considerades.
Va nàixer el 1564 a Stratford on Avon, una vila rural d’uns mil cinc-cents habitants. La família de Shakespeare era catòlica(segles més tard amagada entre les bigues de la casa s’hi trobà una declaració de fe catòlica del seu pare John). Segurament fou educat, doncs, en una religió no oficialment prohibida però molt malvista. Això no va impedir que John, un bracer humil casat amb la filla del seu terratinent arribés a ser un acomodat comerciant de pell i guants i que, fins i tot, exercís diversos càrrecs dinsl’Ajuntament. El matrimoni tingué 8 fills dels quals només quatre arribaren a adults. Els pares devien ser analfabets ja que signaven amb una simple creu. William assisteix, a partir dels deu anys, a l’escolasecundària on els professors acostumaven a ser llicenciats de Cambridge que gairebé només ensenyaven autors llatins. Sabem que va tenir, com a mestre, un antic alumne de la prestigiosa MerchantTaylors’ School que es caracteritzava per l’ús, com a mètode pedagògic, de representacions de comèdies angleses i llatines.
Quan Shakespeare deixa l’escola, la família inicia un declivi econòmic quecarregaria el seu pare de deutes. En aquest context, William no cursà estudis universitaris, però tampoc entrà com a aprenent de cap ofici. Als divuit anys es casà apressadament amb Anne Hathaway...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • William shakespeare
  • william shakespeare
  • William Shakespeare
  • William Shakespeare
  • William shakespeare
  • William shakespeare
  • William Shakespeare
  • William shakespeare

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS