XERRADA AMB DIANA GARRIGOSA I CRISTINA MARAGALL 1

Páginas: 4 (856 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2015
XERRADA AMB DIANA GARRIGOSA I CRISTINA MARAGALL
El dia 18 de Juny vam acudir a una tertúlia que donaven la Diana Garrigosa (Presidenta de la Fundació Pasqual Maragall) i Cristina Maragall (Portaveude la Fundació Pasqual Maragall.
Aquesta xerrada, es va basar en que la dona i una de les filles de Pasqual Maragall parlessin del dia a dia al costat d'un Malat d'Alzheimer.

QUE HEM DE TENIR CLAR?Hem de tenir clar que NO HI HA CURA.
La malaltia comença a desenvolupar-se 15 o 20 anys abans de veure els primeres símptomes. Ja que quan et diagnostiquen aquesta malaltia, no es nota cap tipus desímptoma.
El malalt pot estar perfectament saludable mental i físicament.
Els símptomes es troben quan la malaltia està en un ESTAT AVANÇAT. La medicació per a persones que tenen malaltiesneurodegeneratives no es útil, si aquesta està desenvolupada.
L'Alzheimer no nomes en basa en OBLIDAR-SE DE LES COSES i d'una DESORIENTACIÓ ESPAIAL. Si no també AFECTA AL CARÀCTER, LA MANERA DE SER,... de lapersona.

LA XERRADA
Fa aproximadament uns 8 anys, a Pasqual Maragall l'expresident de la Generalitat Catalunya li van diagnosticar Alzheimer.
Això encara que va afectar molt a la família del Pasqual, noes van voler rendir, i encara sabent que no hi havia una cura, van crear la FUNDACIÓ PASQUAL MARAGALL sense conèixer res sobre la malaltia.
Van crear la fundació amb els seus propis diners, no volieninvertir-hi fons públics en això. I amb el temps van re imaginar una nova manera de tractar la malaltia. No està 100% comprovada, però a aquests estudis els van anomenar ESTUDI ALFA.
L'Estudi Alfa, esbasa en prevenir la malaltia precoçment ( Quan encara no hi ha indicis de cap símptoma). S'observa constantment una sèrie de voluntaris per veure quan comença a desenvolupar-se a nivell internaquesta.
Es basen en dues paraules OBSERVAR i RECORDAR. Son importantíssimes.
EL DIA A DIA DEL PASQUAL MARAGALL
Això no només es vàlid en el cas del Pasqual, la majoria dels pacients poden portar aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maragall i Guimera
  • Narcís Oller i Joan Maragall
  • Diana 1 1
  • Pablo Edu Amb 1
  • presentacion gestion amb 1
  • TRABAJO 1 SILVA CRISTINA
  • la meva cristina i altres contes
  • La meva cristina i altres contes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS