Xerrada

Páginas: 2 (337 palabras) Publicado: 25 de enero de 2015
XERRADA DE L’ABÚS INFANTIL
El Divendres 9 de Gener va venir a l’Institut Can Vilumara la psicòloga Pilar Polo a fer-nos una interessant xerrada sobre l’abús sexual infantil. Va començarfent-nos un petit tast de què significava la paraula “maltractament”, “abús”, va saber explicar-nos la diferència entre “abús sexual” i “violació”, etc. La violació normalment es dóna quan l’abusadorés una persona no coneguda i passa en un moment puntual. En canvi, l’abús sexual es dóna de forma continua i l’abusador és una persona coneguda, propera i de confiança. Minuts més tard va continuarla xerrada amb els següents impactants percentatges:
- una de cada cinc nenes és víctima d’abús sexual.
- Un de cada vuit nens és víctima d’abús sexual.
El fet que el nombre de nenes siguimés elevat és que, ja des de ben petits, ens eduquen perquè les dones siguem les febles. Va utilitzar l’exemple: no et refereixes al mateix tipus de “Vigila!!” que dius al teu fill quan surt defesta que a la teva filla. A més, va esmentar les quatre fases per a que es doni abús sexual:
1. Enamorament: fer sentir a l’infant o adolescent que és especial. Donar la sensació de confiança,amistat, amor, etc.
2. Interaccionar amb l’infant o adolescent: fer coses junts, jugar, passar-ho bé però de manera diferent. Aquí les coses comencen a tenir un altre color. Es toca on nos’hauria de tocar, es diu coses que no estan bé, d’entre altres.
3. Amenaces: obligar-lo, d’alguna manera, a que no ho expliqui a ningú. Exemples: “fem que sigui el nostre secret” o, directament, “no lipots dir a la mare perquè si li dius tota la família es trencarà. I a tu no t’agradaria que s’enfadessin per culpa teva, oi que no?”.
4. S’acaben els abusos.

Ens va diferenciar clarament que,l’abús sexual s’acaba quan deixes de tenir algun tipus de relació sexual amb l’abusador. Mentre que l’abús s’acaba en el moment en que es talla completament la relació amb l’abusador....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • XERRADA JOAN FUSTER
  • Xerrada Trastorns Psicosexuals
  • XERRADA AMB DIANA GARRIGOSA I CRISTINA MARAGALL 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS