yeim a

Páginas: 5 (1097 palabras) Publicado: 1 de junio de 2014
EL DOCTOR ZHIVAGO







1. Explica l’argument de la pel·lícula
Yuri, conegut com a doctor Zhivago és un metge i escriptor de l’època de la revolució Russa. Està casat amb Tonya, una noia de classe alta.
Durant la guerra, la mansió familiar a Moscú és requisada i ocupada per altres famílies això fa que la família hagi de marxar de Moscú i hagi d’anar a viure a una casa de camp aVarikino. Quan arriben a la casa els hi diuen que la seva casa ha sigut confiscada pel govern revolucionari i es veuen obligats a refugiar-se en una caseta petita que està al costat de la que havien d’anar. Allà hi passen un temps en pau. Zhivago comença a escriure poesia i a visitar la biblioteca del poble més proper. Allà es troba amb la Lara, qui havia conegut a Moscú i posteriorment quan ellaestava d’infermera a la Primera Guerra Mundial. Aquest retrobament fa que comenci una relació amorosa entre Yuri i Lara.
Tonya queda embarassada i Yuri decideix acabar la relació amb Lara. Després d’una trista despedida torna a Varikino però pel camí es troba a un pilot de cavalleria soviètica i els ha de seguir. Passen dos anys quan Yuri per fi pot arribar a la caseta on està Tonya, però allàs’entera de que la seva família ha emigrat a França.
Zhivago no tarda gaire en anar cap a Lara. La va a buscar i se’n van a viure a la casa de camp, aquest cop Yuri desobeeix i va a viure a la casa gran que està completament gelada i abandonada. Passen un temps bé fins que Lara i la seva filla han de marxar.
Yuri no s’entera mai de que Lara esperava un fill seu.
Zhivago torna a Moscú perquè li hanaconseguit un lloc en un hospital. Passa el temps i un dia, viatjant amb tren, Yuri veu a la Lara caminant pel carrer i desesperadament tracta de parar el tren i córrer rere ella. Passa llavors que Yuri li agafa un atac de cor.
2. Situa les escenes de la pel·lícula segons les etapes a partir de la Rússia del Tsar i continuant per les etapes de la revolució, per exemple: La revolució del 1905, ladel febrer del 1917, la del octubre del 1917, la guerra civil...
S’han d’anar de Moscú perquè hi ha la revolució Russa i la gent els hi entra a la seva casa fins i tot els hi roben.










3. Estudi dels personatges més importants:

Yuri Zhivago: És el protagonista principal de la pel·lícula. És un metge i poeta que passa una època molt difícil quan hi ha la Revolució Russa. Dinsd’aquests dies difícils té una família en qui també li aporta felicitat. Físicament és un senyor d’uns 40 anys amb bigoti.
Se’l veu amb ganes de protegir les seves famílies tot i que passa el que passa.

Lara: També aconsegueix el paper de protagonista de la pel·lícula. És l’amant de Yuri i també mare de dues nenes. D’aspecte és una noia molt fina, rossa i amb un color d’ulls blaus moltintensos. Quan no està amb Yuri viu una mica malament. No és de classe alta i nota la Revolució.




Rita Trushinsan: És la filla de Lara, quan és petita viu plenament la moguda que hi ha a Rússia. No serà fàcil per ella cara més endavant.

Tonya: És la dona de Yuri que marxa a viure a França. És de classe social alta. Físicament és una noia de pell blanca i morena de cabell. Està molt benconservada



Yevgraf: És el germà de Yuri qui li aconsegueix un lloc per estar en un hospital.
Victor Komarovski: És un senyor gran que només s’interessa per Lara. Només té ulls per ella. És un senyor una mica gros.

4. Com utilitza el flash-back la pel·lícula? Explica-ho.
La pel·lícula l’han fet funcionar de tal manera que representaque la història l’explica la Rita Tushinsam que és la filla de Lara. A mida que la va explicant va recordant el seu passat de quan ella era petita. Així que la pel·lícula desenvolupa el passat de Rita. Bàsicament comença amb una busca per trobar la filla de Yuri Zhivago.

5. Comenta les paraules que diu el germà de Yuri al final de la pel·lícula.
Crec que és quan Lara està marxant amb el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Yeimar 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS