Yrehytujrdj

Páginas: 2 (489 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2012
RESUM TECNOLOGIA T-4, L’HABITATGE.
En el projecte arquitectònic es defineix quines seran les característiques que haurà de tenir l’habitatge i, seguidament es fa el disseny. Consta de tres documentsbàsics:

1.La memòria es fa constar els càlculs que han estat necessaris per determinar el disseny de l’habitatge com, per exemple, la grandària de les obertures de ventilació, la fondària delsfonaments, el gruix de les bigues, etc.

2.El plec de condicionsen què s’indiquen les característiques de l’habitatge com, per exemple, les qualitats dels materials que es faran servir en laconstrucció, els terminis d’execució de les obres, etc.

3.Els plànols dibuixos on queden perfectament definits tots els elements de l’habitatge, la seva ubicació i les seves dimensions.-Construcciócomença un cop s’ha enllestit el projecte i s’han obtingut tots els permisos necessaris.

-El promotorés la persona/empresa que decideix construir els habitatges i, normalment, qui ha encarregatl’elaboració del projecte.

-Director d’obraté la responsabilitat de les obres, de l’execució del projecte.

-L’avaluació Es porta a terme de diferents maneres. S’obté informació valuosa a tenir en comptequan es dissenyen nous habitatges.

Plànols Representació gràfica i a escala de totes les parts que integren una obra arquitectònica o edifici.
·Plànol de coberta
·Plànol de secció
·Plànol defaçana
·Plànol de cotes
·Plànol de distribució
·Plànol de fonaments i sanejament

Utilitzen les vistes de planta i d’alçat.

L’escala de dibuix és la relació que hi ha entre les mides del dibuix iles del objecte real que representa:
Escala= Mida del dibuix/Mida real

Anomenem símbols els signes gràfics o dibuixos que representen els elements o components d’una construcció, instal·lació,etc., i que s’utilitzen per confeccionar els plànols.

Plànols de planta de cotesplànols de vista de planta que permeten observar totes les parets i envans. Permeten saber les dimensions de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS