Ytueyjuy

Páginas: 3 (558 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2013
ANÀL·LISI CONDUCTUAL: Segueix al personatge que t’ha tocat i fes descripció de la seva conducta justificant les respostes que dones:

1) Analitza la conducta del teu personatge segons lesconseqüències (a curt i llarg termini) i segons el contingut (passiva, assertiva, agressiva). Raona la resposta

Mostra una actitud assertiva ja que cerca l’orde de la sala, respectant torns, opinions,maneres de pensar i manté la seva postura com a líder oficial del jurat. També mostra una escolta activa ja que escolta tots els dubtes i els arguments de cada membre del jurat sense jutjar-los (conducta assertiva ).

Encara que aquest home durant la reunió dels membres que intenten prendre una decisió no mostra tindre arguments per les seves decisions d’anomenar culpable al noi cada vegada que esdecidia manifestar l’opinió de culpable o no. ( conducta passiva ).
Quan un dels membres del grup l’ataca, ell s’enfada i els hi diu a tots que si els sembla que no fa bé el seu treball que vinguiun altre a reemplaçar-lo, aquí mostra que no accepta les crítiques, actitud defensiva.
No es va deixar veure les seves opinions però quan un dels membres va exposar un dels seus dubtes i vainterpretar una situació que va argumentar un avi, un dels suposats testimonis, per culpar al nen, allà a la interpretació va veure que els arguments d’un dels testimonis que culpaven al nen no quadraven, quehi havia coses que no podien ser, li van sorgir dubtes i a partir d’aquesta demostració d’un dels membres va canviar la seva opinió de culpable per innocent.
Allà va mostrar que escoltava activament.Encara que en certs moments es una persona sentimental que mostra dades de la seva vida personal per crear empatia amb altres del jurat.

2) Analitza la conducta segons els componentsconductuals/motrius (no verbal, verbal, paralingüístic i mixte) i cognitius (prejudicis, estereotips,...

Al principi sembla tindre perjudicis ja que la seva opinió era que el nen era culpable sense estar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS