yuguyugu

Páginas: 3 (718 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2014
Aquest poema va ser escrit el 1883Aquest poema va ser escrit el 1883. El poema comença explicant que Verdaguer puja al cim d’un promontori a meditar, vora la mar, a l’hora que s’amaga el sol, percontemplar la mar, el cel i les estrelles. Aquesta meditació és el resultat de la contemplació de la natura. A partir d’aquest moment, comença a recordar els seus antics somnis, i fa una reflexió poèticasobre la poesia i la creació poètica. El poeta es situa entre el cel i el mar per expressar la seva insignificança respecte al món.

El poema descobreix un mon amagat que es troba a dins del mar,on hi ha els records i els somnis morts. Verdaguer imagina castells i riquesa, poemes que es converteixen en joguines, vaixells i illes, que finalment es converteixen en idees. El poeta fa una relacióclara entre la grandària i la petitesa.

Finalment, el poeta diu que la poesia neix de la contemplació d’un mon exterior que cal interpretar des de l’interior, i cadascun dels elements anteriorsmarca un element d’aquest camí.

Contextualització
Vora la mar es nada junt amb altres poemes van ser publicats a l'any 1914 al llibre "La paraula en el vent".
L'autor del llibre, i també d'aquestpoema és Josep Carner. Va ser escrit durant el moviment noucentista, principis del segle XX que va acabar al 1923 amb el cop d'estat de primo de ribera. Aquest llibre va ser escrit després d'undesengany amorós que va viure en els anys que va ser escrit. En aquest poemari hi ha un rerefons biogràfic. El desengany amorós que va patir, ell estava "enamorat" d'Anna Domènech i Ballester, filla del'arquitecte Eduard Domènech i Muntaner. El poema del que parlo és en un dels pocs en el que es mostren senyals de aquesta història amorosa de Carner. L'objectiu d'aquest poema si el comprenem bé no es queens pensem que ens parla del mar, ja que el mar és com una excusa per parlar de la dona de la que s'havia enamorat, perquè Anna havia nascut a Canet o sigui molt a prop del mar, d'aquí el títol de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS