Zzxcvb

Páginas: 7 (1558 palabras) Publicado: 24 de abril de 2012
DEGRADACIÓ NATURAL EN EL NOSTRE TERRITORI



[pic]









Ruth Puig Arnau

Treball de la primera avaluació

Jordi Sureda-Geografía





ÍNDEX



1. INTRODUCCIÓ

2. Què és la degradació natural?




1. La fragilitat de la natura




3. Causes, conseqüències i solucions




1. El desenvolupament econòmic i

el paper de lapolítica.




4. CONCLUSIONS

5. BIBLIOGRAFIA/WEBGRAFIA

6. ANNEXOS







































































1. INTRODUCCIÓ




L’apartat quatre del nostre temari parla del paisatge i dintre aquest, un dels seus subtemes es la degradació natural.

La degradació naturalsegons el meu parer es un molt bon tema per treballar, ja que per desgràcia actualment, el nostre territori i en general tots els territoris n’estan patint amb abundància.

L’estructura d’aquest treball es la següent: primerament desenvoluparé de manera ordenada els temes importants a relacionar-hi que ens sortien esmentats a les aules virtuals, i tot seguit en l’apartat final (annexos), mostraréalgunes fotografies de la degradació natural en el nostre territori.

Per últim, finalitzo aquesta introducció explicant el significat de l’emblema que trobem en portada.

Buscant fotografies de la degradació natural a Internet he trobat aquestes paraules representades en forma d’emblema i m’ha semblat interessant i coherent posar-ho en el treball ja que les paraules que utilitza son moltcertes, entre tots hem de cuidar molt bé el que tenim, perquè si no es així els únics perjudicats en un futur serem nosaltres.

















2. Què és la degradació natural?



Aquella acció antròpica[1] sobre la natura de manera contaminant o destructiva del paisatge l’anomenem degradació natural.

Hi ha molts factors que inicien una degradació natural moltes vegadessense que ni nosaltres mateixos ens en donem compte.

Entre tots, em de tenir en compte que la natura es un bé molt fràgil. Però des de que l’home es conscient i inventa per la seva comoditat, l’ha degradat més i més fins que hem arribat a un extrem ja massa llunyà.



1. La Fragilitat de la Natura

La fragilitat l’atribuïm a alguna cosa que es faci mal bé amb facilitat. I aquestproblema es el que presenta la natura.

Per una part, la natura es el nostre bé més apreciat i però no per aquest motiu vol dir que sigui forta i resistent a tota mena d’accions antròpiques que la perjudiquen contínuament.

Les accions antròpiques causants de la degradació natural del nostre sòl i atmosfera, son varies:

En primer lloc ens podem referir a la contaminació (en aquesta acció degradanti contribuïm tots, ja que la majoria d’instruments i mecanismes que tenim a les nostres cases són contaminants 100%, per exemple el cotxe.) En segon lloc esmentaré els incendis una acció molt comuna sobretot en els boscos i majoritàriament a l’estiu. Moltes persones cremen els boscos amb el simple benefici de que quan allò ja sigui una zona d’impossible creixement d’espècies, ho puguin habilitarper la vida humana. Una altre causant que trobem es la construcció de carreteres, autopistes...en zones on abans eren estrictament naturals , amb l’únic benefici humà de no haver de recórrer al camí llarg per arribar a una urbanització.

De causants d’aquestes en trobaríem tantes com volguéssim, per el simple fet de que l’home quan més té mes gasta i un dels principals motors d’aquest mónmecanitzat són els diners.









































3. Causes, conseqüències i solucions




Totes les coses esdevenen per una causa, obtenen conseqüències i finalment s’han de pensar solucions.

La causa de la degradació natural és l’acció de l’home sobre la natura, la conseqüència es la degradació natural i les solucions encara...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS