G.E.O (Grup Especial d'Operacions)

Páginas: 35 (8739 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2014
1.Part teòrica

1.1 Introducció
El meu treball de Recerca està fonamentat en el grup de operacions especials (G.E.O) .He escollit aquest tema ja que m’apassiona molt i tinc moltes ganes de conèixer aquest tipus de cos nacional de la policia. També és un grup una mica desconegut a Espanya i entrar en aquest cos policial és molt difícil ja que totes les persones que es presenten a las provesnomes agafen el 6% del total i per això el vull donar a conèixer una mica ja que té molt de mèrit formar-hi part. També és una de les opcions que no descarto de cara el meu futur professional.
En aquest treball la meva intenció és conèixer tot el que pugui sobre el G.E.O , què són, la seva història, com poder accedir al cos, les seves diferents funcions, material que utilitzen etc...
Eltreball està estructurat principalment en dues parts, una primera que inclou tota la informació teòrica i una segona part practica.
En el apartat teòric la major part de la informació la cercaré a través de la font d’internet i vídeos informatius que hi han a la pàgina web “youtube” .

En la part pràctica tinc la oportunitat de poder anar una tarda amb un membre del Grup Especial de Intervencions“GEI” a la seva base. És un cos dels Mossos d’Esquadra, molt semblant als “GEO”, ja que aquí a Catalunya tenim la nostra pròpia policia però pràcticament podríem dir que els “GEO” són els “GEI” de Catalunya. Tenen la mateixa filosofia, entrenaments pràcticament iguals i les operacions molt semblants menys que els “GEO” actuen a mar obert per temes de embarcacions de drogues.

En aquesta partpràctica hem mostrarà on treballa i entrena. Aquesta part és la que considero més important del meu treball a nivell personal, per mi sent una experiència que un membre d’aquest grup m’hagi pogut mostrar tot lo que podia sobre aquest cos policial de Catalunya, que només hi han 30 persones del GEI.

Podré conèixer el seu dia a dia, lloc on entrenen, les diferents sortides que fan per entrenaretc...I també mostrant-me a nivell personal apart del professional com viuen ells amb aquesta professió.

1.2 Hipòtesi

La Hipòtesi de aquest treball és la següent “La capacitat psicològica està per davant de la capacitat física en els GEO”

Aquesta Hipòtesi els hi vaig preguntar a 3 persones del Grup Especial de Intervenció (GEI) en l’entrevista, amb qui vaig compartir tota una tarda amb und’ells a la seva base, las seves respostes van ser:
-“GIPSY”:
“La capacidad más valorada sin duda es la Psicológica, ya que es la que evita bloqueos en situacions extremas y te deja resolver la situación. Con esto no hay que quitar importáncia a la física ya que a mas preparado estés menos fatiga tendrás y mejor podrás pensar.Por ejemplo, mi peso 85+ mi equipación 35kg=120kg, coge elariete de 32 kg, ya van 152kg sube 7plantas,abre la puerta y estate bien para entrar. El Físico te ayuda para estar concentrado en grandes esfuerzos pero la aclaridad psicológica te hace resolver situacions extremas que tu físico no solucionaria..”.

-“BOXING”:

“Lo importante es encontrar el equilibrio de estas dos capacidades, però creo que la capacidad psicològica es la que tiene máspeso.No tienes que ser el más fuerte, pero tienes que ser fuerte, no tienes que ser el más tranquilo pero tienes que ser tranquilo, no tienes que ser rápido pero tienes que ser rápido….. ese es el miembro del GEI, y una cosa y la más importante, un GEI tiene que ser HUMILDE y demostrar unos valores como la Fuerza, Honor, Respeto no solo con sus compañeros, sino con todos, dentro y fuera del trabajo.”- “THAO”:

“Yo valoro mucho más la capacidad psicológica/mental de un miembro del GEI ya que son las más difíciles de conseguir o de tener innatas.
La preparación física es importante pero si tienes una base física correcta se gana en seguida. La psicológica se tiene o no se tiene, y si se tiene cuesta mucho de mejorar para realizar un buen trabajo.”



He escollit aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atencion A Grupos Especiales
  • Grupo Aereo de Operaciones Especiales Nro. 10
  • Procedimientos especiales para grupos vulnerables
  • GRUPOS ESPECIALES DE OPERACIONES SICOLÓGICAS (geos)
  • Diagnóstico de problemática en un grupo de educación especial
  • Especial
  • Especialidad
  • Soy Especial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS