J.Horacis

Páginas: 8 (1820 palabras) Publicado: 24 de abril de 2011
EL JURAMENT DELS HORACIS

[pic]

La pintura de la imatge és "El Jurament dels Horacis". La va pintar el pintor francès Jaques Louis David.

Va néixer a París, França, l'any 1748. Aquest pintor va viure setanta-set anys, molt per l'època.
Era de bona família, pertanyien a l'alta burgesia de París.

Mai va ser un bon estudiant, i molt aviat va manifestar el seu desig de pintar, però laseva família esperava que fos arquitecte.
Finalment aconsegueix marxar al taller d'un pintor francès de bona família anomenat Boucher, que va ser la màxima figura de l'època en l'art. Aquest senyor va ser qui ensenya la tècnica de la pintura a David.

Al 1774 guanya el "Premi de Roma" i tot seguit decideix viatjar a Itàlia durant quatre o cinc anys. En aquella època Itàlia era el bressol de l'art.Durant la seva estança a Itàlia David va descobrir l'art de Rafael, qui va influir molt en ell.També va visitar les runes de Pompeia i va quedar meravellat, per a ell va ser el descobriment del Neoclassicisme, ja que a partir d'aquest moment decideix aplicar a la pintura els principis clàssics.

Torna a França, allà rep molts encàrrecs i es converteix en un pintor molt famós. Va tenir tantd'èxit que el rei li encarrega “El Jurament Dels Horacis” per decorar el seu palau.

Més tard va esclatar la Revolució França. David va participar activament en la Revolució, ja que era amic de Robiesperre.
Durant aquest període se li dona un càrrec polític dintre d'una convenció anomenada "Comitè de Salut Pública". A més també va ser inspector de l'art de l'època.

Més endavant coneix a Napoleó,aquest personatge va influir moltíssim a l'artista. David es converteix en el seu pintor personal i li pinta moltíssimes obres. La més espectacular de totes va ser "La Coronació de Napoleó", era molt espectacular, els personatges estaven representats a tamany real, mesurava 8m X 7m.

Quan Napoleó és derrotat torna la monarquia absoluta a França, com a conseqüència David ha d'abandonar deFrança, ja que se'l considerava revolucionari i bonapartista.
Marxa a viure a Brussel·les, on passa els deu últims anys de la seva vida.

Mor al 1825 a Brussel·les.

David pinta El Jurament dels Horacis entre el 1784 i el 1785, aquesta pintura va ser un encàrrec de Lluis XVI.
Actualment la podem trobar al Museo de Louvre, a París.

El seu estil és el Neoclassicisme.

El Jurament dels Horacis ésuna pintura feta sobre tela amb la tècnica de l’oli. En aquesta tècnica s’utilitzen pigments de diferents colors minerals o vegetals barrejats amb oli de nous o de llinassa, molt transparent, fi i pur. Els colors són molt vius i tenen molta brillantor, i la pintura es pot rectificar esperant a que la pintura estigui seca i pintant a sobre.

L’escena es presenta en un palau. En un costat delquadre trobem a tres germans, els Horacis, fent un jurament davant del seu pare, que està al centre del quadre. A l’altre costat trobem a unes dones i uns nens que ploren deconsoladament.

Aquesta pintura és figurativa i el seu gènere és històric.

La forma del quadre és dibuixística, encara que la línia del dibuix és molt fina està molt aconseguit a causa del contrast entre llum i ombra.

Lacomposició és tancada, ja que tot flueix al centre, i simètrica perquè si dividim el quadre en dues parts per la meitat a cada costat queden tres personatges. La composició està ordenada en funció dels arcs dels patis del palau, a cada arc queda emmarcat un grup: en el de l’esquerra se situen els tres germans; en el del mig, el pare; i en el de la dreta les dones i els nens. Trobem un movimentpausat en els tres germans.
El centre de la composició és el pare i les espases que alça amb els seus braços.

L’enrajolat del terra i les parets laterals proporcionen una perspectiva lineal que té com a punt de fuga el jurament dels tres germans. També cal dir que la perspectiva és aèria, ja que les figures tenen un volum molt ben aconseguit a través de la llum i les ombres.

La llum és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS