k,i6ty

Páginas: 6 (1451 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2013
UNITAT 1: ELS TRANSTORNS
1. TRANSTORNS DE LA CAPACITAT INTEL·LECTUAL
El retard mental és una afecció que suposa que l’individu que el pateix, presenta un funcionament intel·lectual que es situa per sota de la mitjana de la societat, i que ja es pot trobar en l’etapa de la infància. Aquest retard és caracteritza per dificultats en l’aprenentatge, l’adaptació a les diferents condicions isituacions que es donen en la vida quotidiana, la relació amb altres persones, dificultats per a fer-se càrrec d’un mateix...
Hi ha diferents tipus de retard mental:
Retard mental profund: el sofreixen aquelles persones que tenen una mentalitat inferior a 3 anys i amb una capacitat intel·lectual que es situa per sota dels 20 anys.
Retard mental sever: es troba en persones la mentalitat de les quals essitua entre 3 i 7 anys i tenen una capacitat intel·lectual d’entre 20 i 40 anys.
Retard mental moderat: es troba en persones que tenen una mentalitat que es situa a partir dels 8 anys, i amb una capacitat intel·lectual d’entre 45 i 49 anys.
Retard mental lleuger: el sofreixen aquelles persones el coeficient intel·lectual de les quals es troba entre 50 i 70 anys.
Les principals causes delretard mental són:
Causes genètiques: el retard s’hereta d’algun familiar.
Causes cromosòmiques: el retard és produït per l’absència o excés d’algun cromosoma. Un exemple n’és la Síndrome de Down.
Causes cerebropatiques: el retard és produït per lesions o intoxicacions que s’han pogut produït durant l’embaràs, també pot ser degut per la falta d’oxigen o finalment per algun traumatisme.
Causes postnatals: el retard és desenvolupa a causa d’infeccions o traumatismes que ha pogut sofrir el nadó després del naixement.
Causes ambientals: el retard és pot produir per causes com la desnutrició.

2. EXCEPCIONALITATS MENTALS
2.1 SUPERDOTATS
Els superdotats són les persones amb una capacitat intel·lectual superior a la mitjana. Dins d’aquest grup hi trobem dos subgrups:
Moderadamentsuperdotat: el coeficient d’aquestes persones és superior a 120. El seu coeficient intel·lectual sol ser d’una persona de dos anys més que la resta de companys o persones.
Grans superdotats: el seu coeficient intel·lectual és superior a 180.
2.2 NENS PRODIGIS
Són persones o nens que tenen unes habilitats superiors a les que els correspondrien per la edat que tenen. Aquestes habilitats no tan sols hande ser intel·lectuals, també poden ser físiques.
2.3 PERSONES AMB TALENT
Es tracta de persones amb un desenvolupament molt gran i amb una habilitat física en una tècnica específica bastant destacada.
2.4 PERSONES GENIS
Són persones amb un desenvolupament d’una activitat física en una tècnica específica i a més a més tenen una grandíssima capacitat de creació.
3. TRANSTORN DEL DESENVOLUPAMENTEls principal trastorn del desenvolupament és l’autisme o Asperger, els quals afecten greument la interacció social i la comunicació amb les persones que els envolten.
L’autisme té unes característiques concretes, aquestes son: coeficient intel·lectual igual o superior al de la mitjana, dificultats per escoltar les explicacions i converses, necessitat de atenció constant, gran capacitat dememòria fotogràfica, poca motivació personal, dificultats en coses que es consideren abstractes, dificultat per a resoldre sols els problemes que se’ls plantegen, resistència en l’adquisició de l’autonomia. A més a més aquestes persones només parlen dels temes que els interessen i quan no es parla d’allò que volen, mostren indiferència i no presten atenció.
A banda, les persones amb aquest trastorn,tenen un contacte visual molt escàs, tenen poc respecte per l’espai personal i vital de les persones, són rígids cognitivament, no tenen la capacitat de posar-se en la pell dels altres i entendre’ls (empatia), no entenen les bromes o enganys que se’ls poden fer, viuen en constant ansietat, tenen un desig intensiu de fer amistats, i s’irriten quan els toques. Aquestes persones diuen les seves...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • lo k sea
  • Lo k Sea
  • no se k es
  • K
  • K
  • k
  • El K Sea
  • lo k sea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS