K.L Reich

Páginas: 2 (439 palabras) Publicado: 16 de junio de 2014
No fou fins la caiguda del III Reich alemany que es va posar de manifest la magnitud de les atrocitats comeses pel nazisme. Fins aquell moment no van sortir les informacions, els documents trobats,les estadístiques, les fotografies, els processos de Belsen, Dachau i Nuremberg i el testimoniatge dels que ho visqueren i foren rescatats amb vida s’abocaren en prova incontrovertible d’aquell crimmonstruós.
K.L. Reich és una aterridora novel·la de l’escriptor manresà Joaquim Amat-Piniella sobre els camps de concentració nazis i la brutalitat del feixisme, escrita a Andorra entre 1946 i 1946 i,publicada el 1963 en castellà. L’obra és un testimoni viu i esfereïdor de les penalitats, tortures i humiliacions sofertes per milers de persones als camps d’extermini. És la descripció de la misèria,la fam i la mort que dia a dia envaïa els camps nazis en la seva més macabra quotidianitat.
Aquesta novel·la no fa la història d’un camp determinat, sinó una composició d’escenes, de situacions i depersonatges, trobats als quatre camps que l’autor va estar durant els quatre anys i mig. Camps interessants especialment als llegidors d’aquest país, pel segell peculiar que la presència d’espanyolsva saber-hi imprimir.
K.L. Reich, una obra de la literatura concentracionària, presenta una història de sofrença, de terror, de mort; una història sobre la capacitat de resistència de la naturalesahumana, sobre el manteniment de la dignitat humana en aquelles condicions tant difícils i sobre l’esperança en la victòria final de l’home davant la barbàrie feixista; la vida miserable i èpica ensemsde multituds d’homes que, en la més aclaparadora de les impotències, troben recursos per oposar-se al designi enemic d’anihilar-los; mescla de pintoresc i dramàtic que presenta l’aiguabarreig de races(jueus, russos, polonesos, francesos i txecs), de nacionalitats i d’individus, obligats a la convivència més estreta; vicissituds d’un duel acarnissat que dura més de quatre anys entre les forces...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • reich
  • REICH
  • Reich
  • Reich
  • Lilly Reich
  • wilhem reich
  • whilem reich
  • third reich

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS