L'elogi dels diners; Anselm Turmeda

Páginas: 3 (504 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2013
L’ELOGI DELS DINERS



El poema l’elogi dels diners és de l’escriptor Anselm Turmeda, i forma part del llibre titulat el Llibre dels bons amonestaments. És de l’any 1397. Està escrit ambintenció didàctica. En aquell temps la literatura catalana era religiosa i moral, per advertir a la gent sobre els pecats i el mal comportament.

Era un home massa critic amb la moral de la societat del’epoca respecte a tot. En aquest poema denuncia com et pot perjudicar tenir diners o quan perjudiquen els diners tan si el tens com si no.

MÈTRICA:
Consta de nou estrofes de quatre versos, tresde 8 sil·labes i una de 4.
Els tres primers versos de cada estrofa tenen rima consonant, el quart, és de rima lliure, a-a-a-b.
És un poema d'art menor.

COMENTARIS:
En la primera estrofa ens faentendre que la societat es mou al voltant dels diners. En els dos primers versos hi ha un paral·lelisme
En la segona continua amb la idea de que els diners condicionen la nostra opinió sobre lescoses. Una anàfora en els dos primers versos i un epítet en Sant Celestial.
En la tercera estrofa diu que tots els rumors baralles, insults.. tot esta envoltant a aquells qui tenen diners. Ennumeraciód’accions utilitzant un polisinteton fent servir la conjugació ‘’e’’.






En la quarta ens diu que no creu que per ser de diferents grups socials es puguin resistir a voler aconseguir diners. Nohi ha cap recurs linguistic o literari.
En la cinquena ens diu que els diners canvien a la gent. Utilitza la ironia.
En la sisena diu com els diners fan que els que peteixen s’oblidin dels seus mals.Al segon vers hi ha una ennumeració de diferents creients religiosos.
En la setena diu que els diners juguen amb el mon, fan canviar d’opinió a qui està convençut.. Una paradoxa al tercer vers.
Enla vuitena diu que si en tens que no els deixis anar perque gràcies a ells pots arribar on vulguis. Una anàfora de la paraula ‘’si’’ al segon i tercer vers. Per altra banda, la paraula diners dona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anselm Turmeda
  • Anselm Turmeda
  • Anselm Turmeda
  • Elogi dels diners/ el pi de formentor
  • Comentario de texto elogi dels diners
  • Diners I Subministradors De Diners
  • anselmo
  • anselmo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS