L'Escola Nova

Páginas: 2 (395 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2011
L’ESCOLA NOVA

CONCEPTE.
Sistema educatiu que es basa en la autonomía dels alumnes.

L’Escola Nova, també coneguda per diferents autors com Escola Activa, “Nova educación” o inclús “EducacióNova”, es un moviment pedagògic surgit a finals del segle XIX. Alguns autors distinguixen en aquest moviment una subcorrent o corrent ja posterior i de caràcter liberatari al que denominen Escola Moderna(Ferrer i Guardia).
Aquest moviment critica l’escola tradicional de aquella época (que va continuar durant bona part del segle XX). Criticava el paper del profesor, la falta de interactivitat, elformalisme, la importància de la memorització (contrària a la construcció o la significativitat), la competència entre el alumnat i, fins i tot, el autoritarisme del Mestre. Proposava a un alumnat actiuque podera treballar dins de l’aula els seu propis interesos com a persona i com a xiquet.
Te com a referents les idees filosófiques i pedagógiques de autors com Rousseau, Pestalozzi, Fröbel i deldarwinisme.
Es considera precursor del moviment al rus León Tolstoi que obrí una escola per als fills dels seus campesins i estes idees es van extendre a tota Europa.

CARACTERÍSTIQUES I FINS DEL'EDUCACIÓ
 No hi ha un currículum preestablert, sinó que es parteix de les decisions dels nens sobre què volen aprendre en cada moment, a través del treball per projectes.
 L'assemblea fixa perconsens les normes de conducta i funcionament de cada centre i allà se solucionen els possibles problemes de convivència (democràcia directa de tots els integrants de la comunitat educativa)
 L'adult -pare, tutor o mestre - acompanya en el procés educatiu però no interfereix, només resol dubtes o proposa vies per aprofundir en el coneixement
 Els infants ajuden amb tasques domèstiques i demanteniments dels espais, que tenen el màxim respecte possible per l'entorn natural
 El joc és l'activitat principal del dia
 No sol haver-hi limitacions de temps per dedicar-se a una activitat o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'Escola Nova (Principis)
  • Nova
  • los nov
  • Noven a
  • nova
  • Nove
  • nove
  • nova

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS