L'Estruç

Páginas: 2 (296 palabras) Publicado: 12 de enero de 2013
L'estruç (Struthio camelus) és l'ocell vivent més gran. Fa fins a 2,5 metres d'alçada, no pot volar i en opinió de molts autors, és l'únic membre supervivent de lafamília dels estrutiònids i del seu gènere, Struthio.
Altres membres dels estrutioniformes són els nyandús, els emús, els casuaris, els kiwis i l'ocell més gran que maiha existit, l'Aepyornis, actualment extint. Els estruços tenen el coll i les cames molt llargs i poden córrer fins a 65 km/h.
Els estruços es troben, de formanatural, a les sabanes i als semideserts d'Àfrica, tant al nord com al sud de la zona tropical boscosa.
Les seves plomes no li serveixen per volar, però varen ser moltpopulars com ornaments per als capells de les dames, i similars. Els estruços són prou grossos perquè un humà petit els pugui cavalcar i han estat usats en certs llocs delnord d'Àfrica i Aràbia com animals de curses.
Es crien per a carn a molts països, inclús en climes tan freds com el de Finlàndia. El gust de la carn d'estruçs'assembla al de la vedella.
A la mitologia popular, l'estruç és famós per amagar el cap dins l'arena al primer senyal de perill. No s'han registrat observacions d'aquestcomportament, encara que se sap que els ocells posen el cap i el coll en terra per parèixer més poca cosa quan s'acosta un predador. Quan se senten amenaçats elsestruços poden arribar a ferir greument, amb coces de les seves poderoses potes, als seus atacants.
Els estruços nien comunitàriament. Un cert nombre de femelles ponen elsous dins el mateix nieró, on són covats per la femella dominant, durant el dia, i pel mascle, durant la nit. Els ous d'estruç són els més grossos d'entre tots els ous
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS