L'Illa Del Tresor

Páginas: 6 (1479 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2012
PRIMERA PART
Jim , s’amare i sonpare treballaven en una posada, un dia va arribar un home amb un cofre que li deien el capità, quan va vore que la posada era un lloc que no hi havia molta gent , es va allotjar.
Una nit el capità va cridar a Jim i li va dir que si veía a un a un mariner amb una sola cama , li donava monedes a prncipis de cada mes.
El parede Jim estaba prou malalt .
El capita es va alsar mati i s’en va anar a la platja , mentre que Jim es va quedar en la posada i de sobte va entrar un home preguntant per el capità i Jim li va dir qe havia anat a pasetgar , doncs el home va decidir esperarlo i quan el capita va arribar van parlar i Jim es va enterar qe al capital li deien Bill i al home li deien el gos negre , al capd’una estona , Jim es va sentir sorolls i va anar a veure que passava , i el capita i gos negre estaven barallant-se , despres de la baraia gos negre va fugir i el capita va tindre un atac, pero menys mal que va arribar el doctor Livesey , que li va salvar la vida.El doctor el va advertir que no begera mes rom i que estagera una semana sense moures del llit.
Quan Jim li va dir a el capita que teniade estar una semana en el llit , el capita es va ficar molt nervios i li va dir que d’asi una semana ia li avorien posat la taca negra , tame li va dir que anara a buscar al metge i li diguera que si anara a la posada amb el seus ajudants atraparía la tripulació de Flint.
Alendemà el pare de Jim havia mort .
Al cap de dos dies Jim va ixir al porta de la posada i va veure a un home cec , i Jimva anar a ajudarlo i el cec li va agafar la ma amb totes les seues forçes i li va dir que el portava amb el capita o li trencava el braç , Jim el va portar i el cec li va donar alguna cosa al capita i despres se’n va anar. Quan se’n va anar el capital i va dir a Jim : a les deu ,tenim sis hores, encara els podrem agafar i al acabar eixes paraules va caure a terra mort ,el pobre Jim ja era lasegona mort que havia vist en poc de temps.
Jim li va contar a samare tot el que havia pasat i se’n van anar al poble a demanar ajuda pero ningu va voler ajudar-los perque tenien por pero els van dir que els deixarien cavalls i avisarien al doctor.
Com que ningu volia ajudarlos van tindre que actuar sols , senvan tornar a la posada , ho van tancar tot , van buscar la clau del gofre , van agafar elsdiners que els devia el capita i tambe els papers que hi havien i van fugir. Quan portaven mes o menys la meitat del cami la mare de Jim no podía mes i es va desmallar , Jim va decidir amagar a samare i amagarse ell sota l’arc del pont.Una volta allí van sentir totes les converses dels homens que acabaven d’arribar.
Jim no podía mes per la curiositat que tenia i va ixir i es va amagar darrere deuns matolls on podía veure la porta de la posada i als homens, eres set o huit homens , van entrar a la posada i es van adonar que Bill había mort i van anar a buscar el cofre , quan van veure que no estaven els papers liu van fer saber al cec ,ja que no podía veure i el cec va començar a insultar-los i donarlos ordres , els homens van sentir uns sorois , es van asusutar i van arrancar a correr ,entonces es queda el cec sol, el cec va començar a correr i es va caure a redolons, va intentar d’alsar-se i el genet el va atropellar , el cec va morir a l’instant , despres d’aquest fet ,Jim , s’amare i el señor Dance se’n anaren cap a la posada.
Quan van arribar heu van veure tot fet pols , tot pel terra i van veure que s’havien enportat els diners i el tros de plata del capita , entonces Jimes va adonar que lo que buscaven eren els papers i va decidir que lil’s donaria a el doctor, entonces van muntar dirección a la casa del doctor Livesey.
Van anar a casa del doctor Livesey i no estaba , estaba en casa del señor Trelawney i van anar a buscarlo. Una vegada allí els ho van contar tot i van decidir que Jim es quedara a dormir a casa el señor Trelawney.
El doctor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'illa del tresor
  • L'Illa Del Tresor
  • L'illa del tresor
  • l'illa del tresor
  • L'illa del tresor
  • L'Illa Del Tresor
  • L'illa del tresor
  • l'illa del tresor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS