L'illa del tresor

Páginas: 10 (2350 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2014

DIETARI DE
“L'ILLA DEL TRESOR”







Ferran Font Gironès
1r Bat A
2013/2014


1. FITXA BIBLIOGRÀFICA
TÍTOL I AUTOR: “L'illa del tresor” (Robert L. Stevenson)
EDITORIAL, COL·LECCIÓ I NÚMERO: Editorial Barcanova, Col·lecció Antaviana Nova Clàssics, vuitena edició.
LLOC I ANY D'EDICIÓ I PÀGINES: Valls, octubre del 2009. Conté 300 pàgines.
TRADUCTOR: Anna Jené.
2. GÈNERE,TEMA, NARRADOR I ESTIL
GÈNERE: Aventura
TEMA: Narra la història d'un jove, en Jim, en la seva expedició cap a la recerca d'un tresor en un vaixell governat per pirates, liderats per John Silver.
NARRADOR: Tota la història és narrada en primera persona per part del protagonista de la història, en Jim, menys en els capítols 16, 17 i 18 on el narrador passa a ser el doctor Livesey.
ESTIL: Predominatan el diàleg com la narració, tot i que també hi ha moments de descripció, sigui de personatges o de paisatges. El llenguatge utilitzat per l'autor depèn molt del personatge el qual fa referència, ja que, en cas dels pirates el llenguatge és vulgar però, per exemple, en el cas del doctor Livesey, al ser un magistrat el seu llenguatge és més culte. El narrador és intern i protagonista, ja queaquest paper l'exerceix casi sempre en Jim (menys en els tres capítols que narra el doctor) que és el principal protagonista del llibre. Utilitza un vocabulari col·loquial i estàndard, adient a la seva edat de juventut.
FRAGMENT O PARAULES DESTACABLES: En el fortí, després del primer atac dels amotinats on en Redruth mor, el capità Smollett per animar els ànims diu: “No patiu pel destí d'un home queha mort complint el seu deure al servei del seu capità i el seu patró. Ha passat a una vida millor”. Trobo que és un discurs molt memorable per recordar al seu company.
3. DIETARI
1. Primera part. El vell bucaner. (40 pàgines el 17/5/14)
Jim Hawkings era un noi jove i curiós que vivia a Bristol, Anglaterra, (segle XVI) en un hostal anomenat “Almirall Benbow”, el qual pertanyia als seus pares.Un dia, va arribar a l'hostal un vell i malcarat mariner anomenat Billy Bones, que es va instal·lar a l'hostal. El pare de Jim va morir al cap de poc, i en Jim, tot i que li feia por, es va fent amic d'en Billy Bones. Aquest, li va demanar que si mai veia un home amb una sola cama l'avisés. Passava el temps i aquest home no apareixia, tot i que si que va arribar a la taberna en Gos Negre, un anticconegut del vell mariner, amb el qual es barallen, provocant un atac de cor a en Billy. Després d'aquest atac, Billy va quedar molt malmès i casi no es podia moure així que li confia a en Jim el seu bagul davant la possibilitat de que mori.

Poc després, un captaire cec va arribar a la taberna per donar-li la Marca Negra a en Billy (una amenaça mortal). Queda clar doncs, que tan en Gos Negrecom el captaire eren companys seus i del mariner d'una sola cama, els quals havien sigut homes d'un vell pirata anomenat Flint.
Poc després en Billy va morir i en Jim i la seva mare van fugir de la taberna per por a que vinguéssin els pirates, tot i que abans van agafar del cofre d'en Billy unes monedes i un paquet d'hule. Un cop salvats, en Jim contacta amb el Doctor Livesey, un doctor de lazona molt inteligent amb qui es coneix, i amb John Trelawney, un cavaller, i els explica tot el que havia passat. En adonar-se de que el que conté el paquet d’hule és un mapa del tresor, decideixen organitzar un viatge per anar a la recerca del tresor del vell Flint. (Temps passat aproximat: 4 mesos)
2. Segona part. El cuiner de bord. (40 pàgines el 18/5/14)
Amb unes quantes setmanes de retard,finalment Trelawney va aconseguir un vaixell, la Hispaniola, i una bona tripulació per al viatge, gràcies a John Silver (aquell home d'una sola cama que volia evitar en Billy Bones, tot i que ells no ho sabien) que seria el cuiner de bord. Pocs dies després, en Jim i el doctor Livesey es van retrobar amb ells per iniciar el viatge (en John Silver i en Jim es fan molt amics). El vaixell, dirigit...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'illa del tresor
  • L'Illa Del Tresor
  • L'illa del tresor
  • l'illa del tresor
  • L'Illa Del Tresor
  • L'illa del tresor
  • l'illa del tresor
  • l'Illa Del Tresor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS