L'LHC

Páginas: 8 (1860 palabras) Publicado: 14 de abril de 2013
L'LHC

- Els acceleradors de partícules són aparells que utilitzen camps electromagnètics per accelerar partícules subatòmiques amb càrrega elèctrica fins a velocitats molt properes a la de la llum.

- L'LHC és un accelerador i colisionador de partícules , construït per CERNÉs un túnel de 27 km de circumferència soterrat 50-175 m sota terra. Està situat entre les fronteres de França iSuïssa.
Dins del túnel hi ha protons i nuclis que son accelerats a velocitats properes a la de la llum i es fan col·lidir a energies al centre de masses, això permet reproduir condicions properes a la del Big Bang.Amb l'LHC es podrà estudiar l'origen de la matèria


- CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS ALBA:
Situat a Cerdanyola del Vallès.
Construït pel CELLS (Consorci per a la Construcció, Equipamenti Explotació del Laboratori de Llum Sincrotró)
Electrons
Té objectius sobretot de les branques de la medicina, la biologia i la química, com per exemple trobar nous fàrmacs, noves teràpies, investigar sobre els éssers vius...
El sincrotó ALBA ha estat construït amb una inversió de 201 milions.

- CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS LHC:
Situat entre França i Suïssa, a prop de Ginebra.
Construïtpel CERN (Organització Europea per a la Recerca Nuclear)
Protons
L’LHC pretén donar respostes sobretot a fenòmens físics.
El pressupost del LHC és de 2600 milions de francs suïssos, que equivalen a 1700 milions d’euros


- Woo Suk va nèixer a Corea al 1952. És un dels millors científics en el que respecta en la investigació de cèl·lues mare. Treballava de professor. Al març del 2004, Woo Suki el seu equip científic van anunciar que s’havien convertit en els primers en tot el món en clonar un embrió humà. Amb aquestes declaracions va ilusionar milions de persones per la possbile cura de malalties degeneratives (com per exemple el parkinson). El 3 d’agost del 2005 van anunciar que van clonar una persona humana. La van anomenar M-ajo. Més tard, al decembre del 2005, després de comprobaramb dos estudis de clonació mitjançant cèl·lules mare els resultats de Woo Suk i el seu equip, van concloure que havien utilitzat dades falsificades.

- Un altre cas de frau científic es va donar lloc en 1912, a Anglaterra, per Charles Dawson, on es van descobrir uns fragments d’un crani i d’una mandíbula, el crani era com un crani humà i la mandíbula era d’un primat. Charles Dawson va afirmarque era “l’Home de Piltdown”ell defensava que era la fase intermitja entre l’home i el primat. Pero mes tard es va dir que les dents de la mandíbula era d’un chimpanzé i no corresponia amb el crani.

- Notícia de temàtica científica que hagi aparegut recentment als diversos mitjans de comunicació
Un nou catalitzador permet convertir el CO2 en productes orgànics per a ús industrial
Amb ell espodrà estalviar en recursos naturals i energia; així com eliminar o disminuir la producció de residus. Aquesta investigació pot suposar un avanç important per a la transformació de CO2 en productes d'interès industrial.


SEGON TEMA

- Un planeta és un cos sense llum pròpia que gira al voltant d'una estrella amb abastament massiui que és l'element principal dins la seva òrbita.

- Éscontrovertit considerar a Plutó com a planeta perquè és molt petit en comparació amb els altres planetes del sistema solar que són molt gasosos. Grups d’astrònoms van obrir la discussió en considerar Plutó com un asteroide gran amb els seus satèl·lits. La primera controvèrsia ja va sorgir el 1992 quan es va descobrir el primer asteroide del cinturó de Kuiper de 400km de diàmetre. Davant l’abundància decossos en el cinturó de Kuiper aproximat a la mida de Plutó la UAI (Unió Astronòmica Internacional) va començar a considerar el canvi d’estatus de Plutó com a planeta.En aquests moments Plutó no és considerat com el novè planeta del Sistema Solares va votar en canviar la definició de planeta, de forma que Plutó ja no es considera un planeta, sinó que es jutja com a un planeta nan.
- 2...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS