“L’època D’august: Horaci, Virgili I Ovidi

Páginas: 3 (650 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
o“L’ÈPOCA D’AUGUST:
HORACI, VIRGILI I OVIDI
Caius Octauius Thurinus va ser un general polític que va pertànyer al segon triumvirat juntament amb Marc Antoni i Lèpid; Lèpid va morir, així doncsOctavi es va enfrontar amb Marc Antoni a la batalla naval d’Acci la qual va guanyar Octavi, Marc Antoni es va suïcidar per la deshonra de haver perdut.
A l’any 27 aC. Octavi fou nomenat amb el títold’August pel senat, des d’aquest moment comença el seu mandat com a emperador romà. Aquest imperi tenia com a trets principals la pau i la moral “la pax augustea”, amb motiu d’aquest bon estat Octavi vafer un altar a la pau “ARA PACIS”. Com que tot polític necessita un suport cultural va aparèixer Mecenès amb el seu cercle d’intel·lectuals. Els noms que mes van destacar en el imperi d’Octavi van ser:Horaci, Virgili i Ovidi.
Quintus Horatius Flaccus (65 aC. - 8 aC.) durant cert temps de la seva vida va pertànyer a l’exercit romà, va tornar-hi cap a Roma com a escriba de l’emperador ja que per ala vida de soldat no estava preparat. Es va relacionar amb l’emperador desprès d’haver entrat en el cercle de Mecenès; va escriure èpodes, beatus illes, sàtires (en les quals criticava la societatromana subtilment).
Publius Vergilius Maro (70 aC. -19 aC.) va tenir una relació amb l’emperador, la seva historia conjunta comença quan l’August va perdona l’expropiació de les terres d’uns familiarde Virgili, en agraïment va escriure “les 10 Bucòliques” (poemes cantats per pastors pensats en el locus amoenus però pertorbats pels polítics). Desprès, per ordre d’August, escriu “les 4 Geòrgiques”(s’anima al poble a que torni a la vida del camp). Desprès escriu L’Eneida, per encàrrec del emperador per demostrar que esta emparentat amb la gens Iulia (descendents de Enees//procedència divina)Això es “demostra” al sisè llibre on es refereix a la baixada de Enees a l’inframon, acompanyat de la Sibila de Cuma; allà hi veu les animes dels futurs dirigents de Roma, una d’elles era la d’Octavi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Horacio, ovidio y virgilio
  • Ovidio Y Virgilio
  • La me trica grecolatina Virgilio Horacio y Ovidio
  • Horacio Y Ovidio
  • Libro i metamorfosis ovidio
  • La societat feudal i l'época del romànic
  • Poesia Lirica Latina(Catulo, Horacio, Ovidio
  • A la deriva horacio quiroga español I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS