L Acrosport

Páginas: 7 (1585 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2015
L’ACROSPORT
1. Definició(L’Acrosport)
La Gimnàstica Acrobàtica o Acrosport és un esport acrobàtic-coreogràfic que integra tres elements fonamentals: formació de figures o piràmides corporals, acrobàcies* i elements de força i flexibilitat, i elements d'equilibri que són emprats com a transicions entre les figures. Té elements de dansa, salts i cabrioles gimnàstiques (component coreogràfic) queli atorguen el grau artístic.
L'acrobàcia* és cadascun dels exercicis gimnàstics o d'habilitat que realitza un acròbata: equilibris, salts, girs, etc. Les acrobàcies són una part fonamental, característica i realment molt important de L’Acrosport. Es poden entendre les acrobàcies fora de l’Acrosport però no es pot entendre l'Acrosport sense acrobàcies. L’Acrosport és una disciplina esportiva queforma part de la IFSA(Federació Internacional d’Esports Acrobàtics).
Pel que fa referència a la nostra unitat didàctica, pròpiament dita, val a dir que nosaltres vam intentar adaptar aquest esport tan fascinant i espectacular a l’àmbit escolar, és a dir, a les nostres capacitats i condicions. L’objectiu era que nosaltres fóssim capaços de formar figures i piràmides en parelles i en grup de formasegura i correcta, tècnicament durant un mínim de tres segons.
2. Origen(L’Acrosport)
Des de l’antiguitat (concretament, antic Egipte), ja podem observar documents gràfics i fonts gràfiques i històriques que reflecteixen a artistes duent a terme diferents actuacions acrobàtiques, així com també, exercicis d’astúcia i destresa. A finals del segle XVIII, aquestes activitats es comencen adesenvolupar plenament al circ. A l’estat espanyol, les primeres manifestacions, aparicions i espectacles de circ provenen dels joglars.
Pel que fa referència a la construcció de figures corporals i piràmides humanes, aquest fet, al llarg de la història, s’observa com un fenomen, exponent de la cultura dels pobles, que obeeix a diverses formes de manifestació al llarg de la seva evolució històrica. ACatalunya, l’exemple més important, més famós i més clar són els castellers. Els castellers són persones que realitzen composicions estàtiques o dinàmiques en què uns pugen sobre uns altres formant una torre, un castell o una piràmide. A la Comunitat Valenciana, també es poden destacar alguns grups molt coneguts, ja que la construcció de figures corporals i piràmides humanes té una gran importància enalguns pobles de l'interior.
3. Presentació de l'Esport(L’Acrosport)
L’Acrosport (com ja he dit anteriorment) és una disciplina esportiva que forma part de la IFSA(Federació Internacional d’Esports Acrobàtics). Aquest esport va ser fundat l'any 1973 i va ser integrat i acceptat en la Federació Internacional de Gimnàstica l’any 1999. Es practica en un tapís de (12x12 m) en el qual es realitzenexercicis amb acompanyament musical sense cant. L'exercici ha de contenir elements acrobàtics, gimnàstics, de flexibilitat, d’equilibri, salts i girs. Els integrants han de cooperar entre ells per realitzar formacions i composicions corporals i harmòniques (Figures corporals i piràmides humanes). Normalment, la durada de l’exercici o de la figura, és d’entre 2 minuts i 15 segons o 2 minuts i 30segons, depenent de la categoria. El jurat valora la dificultat, la tècnica i la dimensió artística.
4. Categories(L’Acrosport)
L'acrosport té diferents categories:
1)Parelles: Formades per dues persones que poden ser:
Mixtes: Un home i una dona.
Femenines: Dues dones.
Masculines: Dos homes.
2)Trios femenins: Formats per tres dones.
3) Quartets masculins: Formats per quatre homes.
4) Grups mixtos:Formats per un nombre de persones que va des de 3 fins a 6, en què el sexe no influeix.
5. Qualitats Pedagògiques(L’Acrosport)
Les principals característiques que es poden destacar de l'acrosport, per tal d'incloure'l en els centres educatius, són:  la creativitat, (ja que partint dels coneixements previs dels alumnes i de les posicions del cos, es poden realitzar variades formes corporals i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • acrosport
  • Acrosport
  • Acrosport
  • Acrosport
  • acrosport
  • Acrosport
  • Acrosport
  • Acrosport

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS