L'eneida

Páginas: 2 (321 palabras) Publicado: 19 de octubre de 2014
L'Eneida es divideix en dues parts. Dins dels primers sis llibres, que segueixen de prop el model de l'Odissea, es narra el viatge del protagonista cap a la península Itàlica,mentre que la segona part (dels llibres VII a XII), inspirada en la Ilíada, narra les guerres que van tenir lloc en aquest ter-ritori.
Després d’invocar les muses, l’autor de l’obraVirgili explica el ressentiment de la deesa Juno contra Troia, i Ella serà l'antagonista que intentarà evitar que Enees compleixi el seu destí: fundar una nova ciutat. La històriacomença enmig del mar i es recorda la caiguda de Troia amb el cavall de fusta i l'ordre de Venus cap a l'heroi. Els llibres II i III són relats dins l’obra. Enees, ja que lidema-na Dido, conta la caiguda i el saqueig de Troia (al llibre II) i les tribulacions patides per ell mateix des d'aquest esdeveniment (llibre III).
Una tempesta fa desviar la flotacap a Cartago, on Enees i la reina Dido s'enamoren. Ell l'abando-na a desgrat per complir la seva missió i la ira de la dona (que se suïcida) serà la causa mítica que explicaràl'enemistat entre Roma i Cartago a les guerres púniques. Enees baixa a l'inframón, on l'esperit del seu pare mort, Anquises, li explica el futur de Roma com a governant del món.Finalment després arriba a la regió del Latium i acaba la primera part. Juno instiga els habitants de la zona a començar una sèrie de guerres per tractar d'impedir l'èxit d'Enees.Turnus, el líder rival anomenat traeix els pactes que li ofereixen, i mor en un combat individual contra el prota-gonista Enees, que venja la mort del seu millor amic clavant-li unallança a la cama. L’obra està, així, inacabada, ja que Virgili va morir sense completar el matrimoni amb Lavínia que, com s’ex-plica a les profecies, donaria lloc a la raça romana.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'ENEIDA
  • Resumenes L'Eneida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS