L'estudi de la psicologia

Páginas: 3 (732 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2014
L’ESTUDI DE LA PSICOLOGIA


La psicologia es divideix en dues branques: la psicologia bàsica, que es dedica a la investigació dels processos psicològics mitjançant mètodes científics, i lapsicologia aplicada, que agrupa els diferents vessants de la psicologia que tenen aplicació directa en la solució de problemes i en l’optimització de processos humans.
Aquí ens centrarem en la psicologiabàsica, que estudia i investiga de manera general com pensem, què sentim i com actuem. Consta de les següents branques:

·La psicologia general

Estudia i investiga algunes funcions bàsiques delpsiquisme, la seva naturalesa i el funcionament de processos psicològics com la intel·ligència, l’atenció, la memòria, la cognició, etc.

·La psicologia de la personalitat

Investiga lescaracterístiques que defineixen una persona, i com interactuen les forces genètiques i ambientals en la personalitat de cada individu; intenta explicar per què ens comportem d’una manera i no d’una altra.
Lapersonalitat és el conjunt de trets que caracteritzen un individu.

·La psicologia social

Investiga la influència de les relacions sobre la conducta humana en referència als altres, és a dir,estudia els fenòmens socials i intenta descobrir les lleis per les quals es regeix la convivència.

·La psicologia diferencial

Estudia les diferències individuals que caracteritzen les persones enrelació amb el que en podríem dir els estàndards. Per exemple, permet esbrinar si un infant té una memòria extraordinària tot comparant-lo amb la mitjana del seu grup de referència. Se serveix de testspsicològics.

·La psicologia evolutiva o del desenvolupament

Estudia les modificacions que provenen del creixement durant el desenvolupament vital d’una persona, des del naixement fins a la mort,tot buscant els trets característics.

·La psicologia de l’aprenentatge

Busca quins són els processos que intervenen en l’aprenentatge per tal de poder modificar certes conductes. Té una gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Història de l'estudi de la evolució humana
  • Conferencia Instruments Per A L'Estudi
  • Introducció a l’estudi del desenvolupament psicològic humà
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • ¿Psicología o psicologías?
  • psicología de la psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS