Alimentació del sector secundari

Páginas: 8 (1917 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2014
Alimentació del sector secundari

Pot ser que del sector primari (matèries primeres) vaguin directament al sector terciari sense ser transformats. Transportar, emmagatzemar i vendre correspon al sector terciari.

El preu final del producte no només és del material o el producte mateix, sinó que també es valora el preu del procés d'elaboració. Des de fa molt de temps els humans han fet canvisa les matèries primeres per comoditat, per exemple, els homínids fa milers d'anys, posant la carn al foc perquè no quedés crua. Les finalitats era poder digerir millor, menjar més tou i més còmode.

No totes les matèries primeres s'han d'aplicar transformacions, però fer-ho costa temps, esforç i diners.

També transformem les matèries primeres per el gust, la olor, i l'aspecte. Una cosa estransformar per comoditat i l'altre cosa es transformar-lo amb el bé de que agradi més o que tingui més bona pinta. Segons l'aliment i la forma en que s'ingereix, farà que la digestió sigui més fàcil.

Es transforma també per higiene ¡, podria tenir bacteris o virus. Un tractament correcte pot fer que el menjar quedi net i desinfectat.

Segons el temps que es té s'ha de transformar matèriesprimeres per poder estalviar temps i feina en altres aspectes.

També transformar matèries primeres es fomenta la conservació dels aliments. A causa del cost d'aconseguir-ho, la conservació és molt pràctica. Així, si sobra, es pot guardar i menjar en un altre ocasió. Això també provoca canvis d'aspecte.

Per tots els motius anteriors, el producte s'envasa.

Els organismes són éssers vius. Unorganisme necessita per sobreviure:

Aliment

Temperatura adequada

Aigua

Oxigen

Això és el que ha de tenir un organisme per poder viure encara que n'hi ha que aguanten molt de temps sense alguna d'aquestes necessitats.

A vegades, tot i que aquestes condicions són molt extremes, hi ha organismes que sobreviuen. Al conservar aliments es bloqueja alguna d'aquestes necessitats delsorganismes per poder eliminar-lo. No tots els microorganismes són dolents.

La idea de conservar és per mantenir-lo en bon estats però no necessàriament molt de temps.

El vi és car perquè si té molts anys en queden pocs, res més, no és perquè deixant-lo tant de temps tampoc és bo, són millors els vins de 6-10 anys.

FORMES DE CONSERVACIÓ:

Salaó: Treuen l'aigua. Es treu l'aigua mitjançant lasal. Consisteix en cobrir els aliments de sal per reduir la humitat i eliminar els bacteris.

Fumatge: Elimina l'aigua. Deshidrata l'aliment amb el fum s'asseca l'aliment, no per la calor. Millora les propietats orgànoleptiques de l'aliment. És un bon exemple el salmó fumat.

La dessecació: Treuen aigua mitjançant les condicions naturals, l'aire. L'aire sec s'emporta la humitat dels aliment. Ésmés efectiu posar-lo en llocs ben airejats i no gaire humits evidentment. És una tècnica molt antiga.

Deshidratació: Es treu aigua. Ena aquest cas s'asseca mitjançant la calo i de forma artificial. Nosaltres no ens deshidratem de la mateixa forma que els aliments, sinó que simplement es diu perquè perdem aigua.

Els processos descrits anteriorment no eliminen el 100 de l'aigua de l'aliment,sinó només un tant per cent.

També es poden fer més de 2 processos a la vegada.

La liofilització: L'aliment es congela en cambres especials. Llavors s'envasa al buit i al cap de no gaire temps, per mitjà de la sublimació, l'aliment es converteix en pols.

Elimina l'aigua de l'aliment. Així es conserva la xocolata, el cafè, la sopa en pols.....

Aquesta tècnica és millor que la de bullirperquè aquesta conserva totes les vitamines i proteïnes de l'aliment. Assecar vol dir el mateix que dessecar, el que passa que dessecar es referit als aliment i assecar es referit a totes les altres coses.

Envasament al buit: Tècnica en la que s'elimina l'aire de l'aliment, Així s'elimina els bacteris antioxidants. S'envasa l'aliment de forma normal però de manera que dins de l'envàs no hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sector secundario
  • Sector Secundario
  • Sector Secundario
  • sector secundario
  • Sector secundario
  • el sector secundario
  • Sector Secundario
  • sector secundario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS