apunts sociologia

Páginas: 5 (1123 palabras) Publicado: 17 de marzo de 2014
APUNTS SOCIOLOGIA:
1. CONCEPTUALITZACIÓ DE L'EDUCACIÓ:
Origen de la paraula educació:
: Educare: Criar, alimentar
Exducere: Conduir, portar una persona cap a un estat diferent (de coneixement), fer sortir(les idees de les persones, per tant l'educador te un paper d'acompanyant).
=> Educació és un procés i sempre necessita un medi per aprendre ( no cal que siguin persones, el propi entorn ésun medi d’on s'hi pot aprendre.
 
Educativitat: capacitat de totes les persones (també objectes o natura) per influir en una altre persona i actuar sobre les altres.
 
Educabilitat: ( va ser creada a partir de la consciència de l'èsser inacabat, ser conscients que tenim mancances) a més a més intervé la curiositat, i això permet que realitzem coneixements.
Un dels elements que necessitem perque els nens aprenguin és l’esperança o expectatives, es a dir, saber que aquest procés de aprenentatge pugui existir.
Si no tenim expectatives de que aquest aprenentatge es pot donar lloc, mai existirà l’aprenentatge en si.

Persones que participen en el procés: Educant, alumne, usuari o participant ( persones adultes) i com actors de l’educació Mestres, professor, educador social, i no nomesles persones que interpretem com a personal de l’educació, el veí, el monitor, els pares .... es a dir tota la comunitat participa en l’educació amb papers molt diferents.

No hi ha límits alhora d’aprendre
Tothom pot aprendre, hi ha vegades que hem de utilitzar diferents recursos, i no enfocar el problema a la persona en si , si no el procés que duem a terme perquè aquesta persona aprengui,que a vegades s’ha de realitzar de manera innovadora.

Educabilitat de la persona : Herbart: capacitat d’adquirir nous coneixements, valors i conductes (cultura) al llarg de tota la vida.
Tradicionalment s’havia pensat que hi havia potencial per aprendre però que aquesta anava minvant amb l’edat, si algú no s’alfabetitzava de petit , d’adult era impossible aconseguir-ho. (teoria edista: teoriaque exclou a un altre per la seva edat)...Tenim evidencies que això no es veritat perquè tenim present altres habilitats d’aprenentatge ( habilitat acadèmica)
Habilitats pràctiques : /(Ex: a través de assaig error intentem esbrinar el funcionament d’estris)
Habilitats comunicatives: /( quan utilitzem la comunicació, explicar a algú com es fa servir l’estri, i posar en comú coneixements)ACCIÓ EDUCATIVA:
Acció “ deliberada” amb finalitat pedagògica ( acció amb la intensió d’educar)
Estructurada: flexible o rígida. ( tendència a ser flexibles, fer canvis)
Sistemàtica: metodologia. ( decidir com impartir els continguts)
Bidireccional: influeix en l’educador i amb l’alumne (aprenen els dos per igual, feedback)
Programada: Temporització, durada de l’activitat.
Planificada:objectius avaluables.
Contextualitzada: social, política i personalment ( contextos socials, legislació educativa, situació econòmica de l’escola, realitat social en que es troba cada infant a casa seva) aquets condicionants ens afecten a nosaltres i als nens, hi ha un sèrie d’elements facilitadors d’aprenentatge i d’altres que creen barreres en l’aprenentatge).
Globalitzadora: integral ( cognició,valors, físic, afectivitat... l’èsser com un tot)
Avaluada: inicial, continuada, final.
Innovadora: adaptació(al mon i al context) + transformació personal i social(del subjecte o alumne).

ÀMBITS DE L’EDUCACIÓ: (powerpoint)
Formal: sistema educatiu reglat . és estructurada, hi ha intenció d’educar, es defineix una metodologia i objectius per cada actuació, els protagonistes d’aquesta actuaciósón el mestre i l’alumne, amb els canvis dels darrers 20 anys, s’han incorporat diferents elements com la comunitat (ESCOLA)
No formal: Institucions, mitjans o accions no escolars, però educatives, també hi ha estructura però menys marcada i més flexible, limitades en el temps, els educands son mes homogenis i existeix menos homogeneïtat, es a dir, hi ha vàries o moltes diferències entre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apunts Sociologia
  • Sociologia Apunts
  • Sociologia Apunts II
  • APUNTS
  • Apunts
  • apunts
  • APUNTS
  • apunts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS